Kook de rijst in een pan met een dikke bodem en spoel hem voor gebruik af in koud water, zodat de melk en de rijst minder snel aanbranden. Vergeet niet om de rijst door te roeren om ervoor te zorgen dat de onderkant niet verschroeit. Schraap de pap echter niet van de bodem, anders verpest je de smaak van de pap. Doe de rijst over in een nieuwe pan om de rijst verder te koken. Als de pap aangebrand smaakt, gooi hem dan weg en begin opnieuw. Sla ook het zout niet over. Door slechts een kleine hoeveelheid toe te voegen komen alle smaken van het gerecht beter tot hun recht.
Maak een klassiek diner- en dessertgerecht met ons recept voor romige rijstepap. Lees hieronder hoe je de klassieke pap maakt met een klodder boter en een beetje suiker en kaneel.
Water
|
300 ml |
---|---|
Pap rijst (ca. 2¼ dl)
|
180 g |
Arla Biologische Volle melk
|
1 L |
Grof zout
|
¼ tl |
Suiker
|
4 el |
Kaneelpoeder
|
2 tl |
Boter
|
50 g |
Een kom warme zoete traditionele rijstepap is de perfecte troost op een koude dag. Dit dikke, romige gerecht, gemaakt met basisingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, is heel eenvoudig te maken. Het is een oude klassieker die onweerstaanbaar is voor kinderen en volwassenen. Wij hebben het beste recept voor rijstepap om je te helpen een heerlijke romige textuur met een subtiele zoete smaak te krijgen. Eet hem op de traditionele manier met kaneelsuiker en een klodder boter erop. Bekijk voor meer heerlijke papachtige recepten eens onze overnight oats met skyr en vers fruit en bessen, heerlijke baked oats met bosbessen, of een klassieke vanillepudding die wordt geserveerd met een warme kersensaus.
Het klassieke gerecht kan het hele jaar door worden gegeten als lunch, diner of dessert. Hoewel het zoet is, maken de textuur en de smaak van de pap hem perfect voor verschillende maaltijden; een zoete, heerlijke maaltijd of een kleine portie als dessert, perfect afgerond door de zoete kaneelsuiker.
Als je een gemakkelijk en eenvoudig recept zoekt, is dit gerecht een goede keuze. Geniet van de rijke, romige textuur met een subtiel zoete toets. Het is de lekkerste en snelste rijstepap die je kunt maken. Het lijkt een heel eenvoudig gerecht, maar als het goed wordt gemaakt, is dit het meest fantastische gerecht om te delen met je familie en vrienden. Beheers de kunst van een eenvoudige klassieker met ons gemakkelijke recept.
Het kiezen van de juiste rijst voor dit gerecht is de sleutel tot een romige consistentie. Voor het klassieke gerecht wordt vaak witte kortkorrelige rijst gebruikt, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld risottorijst te gebruiken. Langkorrelige rijst geeft geen goed resultaat. Voor ons recept gebruiken we kortkorrelige paprijst, die zetmeel bevat dat vrijkomt wanneer warmte en vloeistof worden toegepast, waardoor het gerecht zijn kenmerkende romige textuur krijgt. De dikke rijstkorrels koken perfect in de melk en zorgen voor een heerlijke dikke pap.
Gebruik je restjes om lekkere rijstwafels te maken. We hebben het niet over witte gepofte rijstwafels, maar eerder over kleine luchtige platte koeken die in een pan worden gebakken. Deze pannenkoekachtige schoonheden zijn perfect voor de brunch of een alledaags dessert. Klop eieren en suiker met tarwebloem en meng het met restjes rijstepap en een beetje vanillesuiker. Laat het mengsel rusten in de koelkast voordat je de wafels in een pan op middelhoog vuur goudbruin bakt. Serveer de rijstwafels warm met een flinke scheut ahornsiroop, suiker of een zoete jam. Ze smaken hemels en zijn de perfecte manier om restjes rijstepap te gebruiken!