Romige kikkererwtensalade

10 min.
Romige kikkererwtensalade

Deze recept is een snelle en makkelijke salade met kikkererwten, geïnspireerd op de welbekende tonijnsalade. De kikkererwten zorgen voor een romige textuur en er komt volop smaak van de kappertjes, augurkjes en vooral van de verse dille. Serveer de belegsalade op een sneetje vers brood en je hebt een heerlijke lunch!

ga naar de {originele} versie

Ingrediënten

Kikkererwten in pekel (Circa 240 g)
1 blikje
Maiskorrels
100 g
Rode ui
Augurken
40 g
Kappertjes
3 el
Crème fraîche, 38%
4 el
Dille, fijngehakt
3 el
Dijonmosterd
2 tl
Grof zout
½ tl
Versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af ​​en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Doe de kikkererwten, maïs, ui, augurken en kappertjes in een keukenmachine en mix het ongeveer 10 seconden, totdat het mengsel fijngehakt is, maar niet gepureerd.
  • Doe het kikkererwtenmengsel in een kom en meng het met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak.
Eet smakelijk!

Prak de kikkererwten

Als je geen keukenmachine hebt, kun je de kikkererwten met een vork prakken voordat je ze met de andere ingrediënten mengt.

Voedingswaarde, per portie

Energie-inhoud:

534 Kcal

vezels 17,6 gram vezels
eiwit 17,4 gram eiwit
koolhydraten 53,3 gram koolhydraten
vet 27,9 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/romige-kikkererwtensalade/