Romige kikkererwtensalade
10 min.
&format=webp)
Deze recept is een snelle en makkelijke salade met kikkererwten, geïnspireerd op de welbekende tonijnsalade. De kikkererwten zorgen voor een romige textuur en er komt volop smaak van de kappertjes, augurkjes en vooral van de verse dille. Serveer de belegsalade op een sneetje vers brood en je hebt een heerlijke lunch!
Ingrediënten
Kikkererwten in pekel (Circa 240 g)
|
1 blikje |
---|---|
Maiskorrels
|
100 g |
Rode ui
|
⅓ |
Augurken
|
40 g |
Kappertjes
|
3 el |
Crème fraîche, 38%
|
4 el |
---|---|
Dille, fijngehakt
|
3 el |
Dijonmosterd
|
2 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Versgemalen peper
|
Bereidingswijze
Prak de kikkererwten
Als je geen keukenmachine hebt, kun je de kikkererwten met een vork prakken voordat je ze met de andere ingrediënten mengt.
Voedingswaarde, per portie
Energie-inhoud:
534 Kcal
vezels | 17,6 gram vezels |
eiwit | 17,4 gram eiwit |
koolhydraten | 53,3 gram koolhydraten |
vet | 27,9 gram vet |
