Sandwich met cottage cheese en groenten

Sandwich met cottage cheese en groenten

Heb je zin in een smakelijke sandwich met veel groenten en een lekkere dip op basis van hüttenkäse? Hüttenkäse kan helemaal glad gepureerd worden en heeft een hoog eiwitgehalte, wat je sandwich veel vulling geeft. Als bijgerecht bij je sandwich kun je seizoensgroenten kiezen.

Ingrediënten

Sandwich

Hardgekookt eieren
4
Cottagecheese
450 g
Platte peterselie
2 dl
Bieslook
1½ dl
Kappertjes (Circa 60 g)
4 el
Kerrie
1 tl
Grof zout
½ tl
Groene courgettes of komkommer
70 g
Grof zout
¼ tl
Rustiek brood
8 plakjes
Spinazieblaadjes, rucola of spitskool
70 g

Groenten

Wortelen,bleekselderij of radijs
400 g

Bereidingswijze

Sandwich

  • Gebruik één ei voor de hüttenkäse-mayo en snijd de overige eieren in plakjes of deel ze met een eierverdeler.
  • Doe de eieren, hüttenkäse, kruiden en specerijen in een foodprocessor of hakmolen.
  • Hak op de hoogste snelheid ongeveer 3 minuten – of tot de consistentie glad is. Zet de dip afgedekt minstens 15 minuten in de koelkast.
  • Maak linten van de courgette met een dunschiller en bestrooi met zout. Laat ongeveer 5 minuten op het aanrecht staan en dep het vocht weg met keukenpapier.
  • Rooster het brood in een broodrooster en besmeer alle sneetjes met hüttenkäse-mayo (je hoeft niet alles te gebruiken). Maak de sandwiches met spinazie, courgette en eierplakjes.

Groenten

  • Verdeel de rest van de hüttenkäse-mayo in glazen met deksel. Snijd de groenten in reepjes en zorg dat de lengte past bij de glazen.
Eet smakelijk!

Zin om een beetje te variëren? Gebruik de kruiden die je hebt, bijvoorbeeld tijm, basilicum of oregano.

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

104 Kcal

vezels 1,4 gram vezels
eiwit 7,1 gram eiwit
vet 2 gram vet
koolhydraten 14,2 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/sandwich-met-cottage-cheese-en-groenten/