Smashburger

30 min.
Smashburger

Deze burger wordt een smashburger genoemd omdat het vlees in deze recept ‘gesmasht’ wordt in de pan. Een heel leuke en makkelijke manier om het vlees te bereiden! Misschien wordt de smashburger wel jouw nieuwe favoriete comfortmeal? Mmm!”

Ingrediënten

Burers

Rundergehakt
600 g
Boter om in te bakken
20 g
Zout
1½ tl
Kaas, bijvoorbeeld cheddar, gerijpt
8 plakjes
Burgerbroodjes
4
Chilimayonaise of sirachamayonaise
1 dl
Bladsla
8 bladeren
Rijpe avocado's geprakt
2
Ingelegde rode uien
1 dl

Bereidingswijze

Burger

  • Vorm het vlees tot 8 balletjes. Laat twee pannen goed heet worden.
  • Verdeel de boter en laat deze smelten op hoog vuur, maar zonder dat het bruin wordt.
  • Leg 4 balletjes in elke pan en druk de burgers plat met een spatel.
  • Breng de burgers op smaak met de helft van het zout en bak ze ongeveer 1 minuut.
  • Draai de burgers om en strooi de rest van het zout erover.
  • Leg de kaas erop en bak ze nog ongeveer 3 minuten

Smashburger

  • Snijd de burgerbroodjes open en verwarm ze
  • Besmeer het brood met chilimayo en leg ze samen om 2 warme hamburgers en de overige ingrediënten. Serveer direct
Eet smakelijk!

Vind je twee burgers in één te veel, dan kun je de hoeveelheid rundvlees halveren. Je kunt de ingelegde rode uien vervangen door in plakjes gesneden rode uien.

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

248 Kcal

vezels 1,5 gram vezels
eiwit 12 gram eiwit
vet 17,9 gram vet
koolhydraten 10,2 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/smashburger/