Smashburger
30 min.
Deze burger wordt een smashburger genoemd omdat het vlees in deze recept ‘gesmasht’ wordt in de pan. Een heel leuke en makkelijke manier om het vlees te bereiden! Misschien wordt de smashburger wel jouw nieuwe favoriete comfortmeal? Mmm!”
Ingrediënten
Burers
|
Rundergehakt
|
600 g |
|---|---|
|
Boter om in te bakken
|
20 g |
|
Zout
|
1½ tl |
|
Kaas, bijvoorbeeld cheddar, gerijpt
|
8 plakjes |
|
Burgerbroodjes
|
4 |
|---|---|
|
Chilimayonaise of sirachamayonaise
|
1 dl |
|
Bladsla
|
8 bladeren |
|
Rijpe avocado's geprakt
|
2 |
|
Ingelegde rode uien
|
1 dl |
Bereidingswijze
Burger
Smashburger
Vind je twee burgers in één te veel, dan kun je de hoeveelheid rundvlees halveren. Je kunt de ingelegde rode uien vervangen door in plakjes gesneden rode uien.
Voedingswaarde, per 100 g
Energie-inhoud:
248 Kcal
| vezels | 1,5 gram vezels |
| eiwit | 12 gram eiwit |
| vet | 17,9 gram vet |
| koolhydraten | 10,2 gram koolhydraten |