Recepten

Glutenvrije desserts

Arla geeft je recepten voor alle gelegenheden! Gebruik onderstaande zoekfunctie of het filtermenu om gemakkelijk recepten met jouw favoriete ingrediënten te vinden.

Glutenvrije desserts

Trek in iets zoets zonder gluten? Onze collectie van glutenvrije desserts heeft meer dan genoeg keuze, van cakes en broden tot crumbles en parfaits.

Met slechts een paar basis glutenvrije meelsoorten ben je klaar voor elk recept in deze collectie.

Verschillende soorten meel voor je glutenvrije desserts

Een goed gevulde voorraadkast maakt glutenvrije desserts eenvoudig. Dit zijn de meelsoorten die je zult vinden in veel van de glutenvrije dessert recepten in onze collectie:

  • Amandelmeel: perfect voor cakes, koekjes of frangipane-stijl glutenvrije dessert ideeën
  • Havermeel: geweldig voor eenvoudige glutenvrije desserts zoals crumble toppings, bananenbroden en koekjes
  • Boekweitmeel: veel gebruikt in glutenvrije dessert recepten voor brownies, crêpes of rustieke cakes
  • Vooraf gemengde blends: een kant-en-klare combinatie van verschillende glutenvrije meelsoorten die vaak 1:1 regulier meel kunnen vervangen
  • Rijstmeel: kan worden gebruikt in shortbread-stijl koekjes, pannenkoeken of als vulmiddel in glutenvrije meelmengsels
  • Kokosmeel: een zeer absorberend meel, geweldig voor cakes, brownies en andere glutenvrije desserts waarbij je de vloeistofinhoud gemakkelijk kunt aanpassen