Lactosevrije tomatensoep

Lactosevrije tomatensoep

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}
Soortgelijke recepten

Ingrediënten

  • 500 g pruimtomaten
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 3 el olie
  • 1 tl basilicum
  • 1½ theel. peper
  • 1½ tl oregano
  • 2 gehakte uien
  • 250 ml groentebouillon
  • 40 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 el tomatenpuree
  • Arla Lactofree crème fraîche

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer tomaten in de lengte en leg ze met de gesneden kant naar beneden in een bakplaat. Bestrijk de tomaten met de olie en bestrooi met knoflook, oregano, basilicum en peper. Rooster de tomaten in de oven tot ze zacht zijn. Pureer de tomaten in een kom met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit een scheutje olie in een pak en bak de uien totdat ze zacht en glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg daarna de pureerde tomaten, bouillon en wijn toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en breng de soep aan de kook. Laat nog even zachtjes doorkoken. Serveer met een lepel Lactofree crème fraîche door de soep.

Print

Andere recepten