Vegetarische spaghetti bolognese

Romige vegetarische bolognese met linzen is een uitstekende manier om meer peulvruchten in je dagelijkse maaltijden te verwerken. Een heerlijke vegetarische maaltijd met de vertrouwde smaken van tomaat, Parmezaanse kaas en verse basilicum, die in veel verschillende gerechten gebruikt kan worden. Je kunt hem serveren met pasta als een klassieke bolognese, maar hij is ook heerlijk in bijvoorbeeld een hartige pannenkoek met knapperige groenten, als topping op een pizza of in een lasagne.
Ingrediënten
Franse groene linzen
|
250 g |
---|---|
Boter
|
10 g |
Gele ui, fijngesneden
|
1 |
Water
|
300 ml |
Groentebouillonpoeder
|
½ el |
Grof zout
|
1½ tl |
Wortelen, in kleine blokjes
|
200 g |
Tomatenblokjes
|
2 blikjes |
Slagroom of kookroom
|
100 ml |
Geconcentreerde tomatenpuree
|
3 el |
Oestersaus (optioneel)
|
2 el |
Suiker
|
1½ tl |
Versgemalen peper
|
|
Basilicum
|
150 g |
Parmezaan, fijngeraspt
|
40 g |
Om te serveren
Gedroogde pasta, bijvoorbeeld fettuchine
|
300 g |
---|---|
Spitskool, fijngesneden
|
200 g |
Parmezaanse, fijngeraspt
|
Bereidingswijze
Gebruik restjes
Restjes van de bolognese zijn heerlijk als vulling in een hartige pannenkoek met groenten, crème fraîche, rode ui en peterselie. Je kunt het ook gebruiken als spread in een sandwich of uitsmeren op pizzadeeg of een tortillapannenkoek, bestrooien met kaas en bakken als een pizza.
Wist je dat..
Anicia-linzen zijn van hetzelfde type als Puy-linzen, die ook wel ‘delicatesselinzen’ of ‘culinaire linzen’ worden genoemd. Ze kunnen worden vervangen door bijvoorbeeld belugalinzen.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
660 Kcal
vezels | 15,9 gram vezels |
eiwit | 33,7 gram eiwit |
koolhydraten | 111 gram koolhydraten |
vet | 8,2 gram vet |
