Wat is biologisch

Wat is biologisch

In samenwerking met de natuur

Open je ogen, kies voor lekker puur

Biologisch is in de basis eigenlijk heel simpel: zuivel wordt op een natuurlijke manier gemaakt. De boer werkt in harmonie met de natuur en grijpt zo min mogelijk in. Alleen als het aan alle regels voldoet, mag je deze zuivel ‘biologisch’ noemen. 
 
Binnen biologisch staan vier basisprincipes centraal: gezondheid, respect voor het milieu, zorgzaam omspringen met de natuurlijke hulpbronnen en eerlijkheid. Alles wat een biologische boer doet, is gebaseerd op deze principes.

Lees hieronder verder om te zien hoe dat er in de praktijk uit ziet.  

Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen

Wij geloven in de kracht van de natuur. Biologische boeren gebruiken dan ook geen chemische bestrijdingsmiddelen. 

Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen

Wat geeft biologische vanilleyoghurt zo’n lekker smaakje?

Biologische vanilleyoghurt bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Pure yoghurt met echte vanillestokjes. Lekker puur!

Wat geeft biologische vanilleyoghurt zo’n lekker smaakje?

Lekker voor de koe én voor jou

Wij geloven ook dat voorkomen beter is dan genezen. Koeien krijgen bijvoorbeeld geen preventieve medicatie of antibiotica van biologische boeren.

En wanneer biologische boeren de koeien moeten bijvoeren, is dat voer ook biologisch.

Lekker voor de koe én voor jou.

Lekker voor de koe én voor jou

De hoogste standaarden

Onze biologische zuivel wordt elke dag gemaakt volgens de hoogste standaarden. Op het gebied van dierenwelzijnbiodiversiteit en respect voor het milieu. Zo voldoen we niet alleen glansrijk aan alle Europese biologische richtlijnen, maar ook aan alle aanvullende normen van De Natuurweide. Dat is de Nederlandse vereniging van Biologische Melkveehouders. Die nóg strengere eisen stelt. Van weidegang tot welzijnDe Europese richtlijnen, opgesteld voor de hele biologische landbouwsector, vind je hier. Skal Biocontrole is een organisatie die erop toeziet dat die richtlijnen ook echt worden nageleefd. 

De hoogste standaarden