Aardbeienmilkshake

Aardbeienmilkshake

15 min.
Een romige en schuimige aardbeienmilkshake met een heerlijke aardbeienpuree. Geniet van de smaak van verse aardbeien en vanille-ijs, gecombineerd in een heerlijke koude milkshake. Deze milkshakes zijn een traktatie voor het hele gezin, perfect op een warme zomer- of lentedag of als een koude traktatie wanneer je zin hebt in een romige verfrissing. Serveer ze meteen met een rietje en laat de zoete aardbeiensmaak smelten op je tong!
https://www.arla.nl/recepten/aardbeienmilkshake/

Bereidingswijze

  • Meng de aardbeien en de suiker op de hoogste snelheid in de blender tot een puree en giet die een kom.
  • Meng het ijs en de melk ca. 30 seconden op de hoogste snelheid.
  • Verdeel de milkshake over 2 grote glazen en giet de aardbeienpuree erbij.
  • Direct serveren.
Eet smakelijk!
Tips

De smaak van het ijs is essentieel voor een milkshake. Gebruik zacht en romig ijs van topkwaliteit om de juiste consistentie voor de milkshake te krijgen. Zorg dat het ijs niet te stevig is bij het blenden. Laat het een paar minuten op kamertemperatuur staan tot het zacht is – maar laat het niet smelten – voordat je het met de melk mengt.

Tips

Voorzichtig met de blender! Als je de milkshake te lang blendt, wordt de blender heet en dat verpest de ijzige en romige textuur van de milkshake. Pas dus op met de aan-uitknop en blend niet langer dan nodig is. Doe ook rustig aan met de melk; je wilt niet dat die de ijssmaak overschaduwt. Door de melk langzaam toe te voegen, heb je een betere kans om precies de goede romige en dikke consistentie te krijgen.

Vragen over aardbeienmilkshake

Het maken van een zoete en ijzige aardbeienmilkshake is eenvoudig; je hebt maar een paar ingrediënten en 15 minuten tijd nodig, dus je kunt in een mum van tijd genieten van een milkshake. Hieronder lees je meer over deze heerlijke drank en hoe je hem kunt maken.

Wat is een aardbeienmilkshake?
Een aardbeienmilkshake is een koude drank die wordt gemaakt door melk en ijs te blenden met suiker en aardbeien om de milkshake een zoete fruitige smaak te geven. De shakes hebben een dikke, schuimige en romige textuur, maar kunnen met een rietje worden gedronken. Voor een deftigere portie worden de milkshakes soms bekroond met een schep slagroom en sprinkles, en gegarneerd met een aardbei op de rand van het glas of op de slagroom, waardoor een perfect dessert of weelderig tussendoortje ontstaat.
Hoe maak je aardbeienmilkshake met ijs?
Je hebt alleen een blender, sappige aardbeien en zacht, romig vanille-ijs nodig om een aardbeienmilkshake met ijs te maken. Gebruik de blender om aardbeien en suiker tot een puree te mengen. Blend vervolgens ijs en melk gedurende ongeveer 30 seconden en verdeel dat over twee grote glazen. Giet tot slot de aardbeienpuree in de milkshake en roer even met een rietje om de vanille- en aardbeiensmaken te combineren. Serveer direct en geniet van een koude, zoete milkshake met aardbeiensmaak.
Hoe maak je een aardbeienmilkshake met bevroren aardbeien?
Je kunt gemakkelijk bevroren aardbeien voor de milkshake gebruiken in plaats van verse. De bevroren aardbeien geven de milkshake wat pit en de consistentie van ijs. Volg het recept voor aardbeienmilkshake en blend de bevroren aardbeien met suiker, maar laat de aardbeien een klein beetje ontdooien voordat je de blender aanzet. Je kunt een beetje melk aan de mix toevoegen, omdat de blender moeite kan hebben om de bevroren aardbeien te blenden. De extra vloeistof maakt het blenden gemakkelijker. Je kunt ook een bolletje ijs aan de aardbeien toevoegen en het een paar minuten op kamertemperatuur laten staan voordat je de rest van het ijs samen met melk en suiker toevoegt.
Kun je een aardbeienmilkshake invriezen?
Als je te veel milkshake over hebt, kun je de restjes bewaren en er later van genieten. Doe de resterende milkshake gewoon in een luchtdichte bak in de vriezer. Wanneer je er weer van wilt genieten, laat hem dan een tijdje ontdooien in de koelkast totdat je vindt dat hij de juiste consistentie heeft.

Ingrediënten

Aardbeien
175 g
Suiker
1 el
Vanille-ijs
100 g
Arla Biologische Halfvolle melk
200 ml

Zoete aardbeienmilkshake met ijs

Trakteer jezelf op een klassieke zelfgemaakte zoete milkshake met vers fruit en ijs. Ons recept voor aardbeienmilkshake is geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Deze roze en ijskoude shake barst van de aardbeiensmaak en is gemakkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Trakteer je gezin op een koude, romige drank die is gemaakt met vanille-ijs, verse aardbeien, melk en suiker. Ben je op zoek naar andere milkshakerecepten? Probeer een chocolademilkshake met slagroom en chocoladekoekjes erop. Voor andere lekkernijen met aardbeiensmaak bekijk je onze eenvoudige en decadente aardbeiencheesecake of ons aardbeienijs met versgeperste limoen en limoenrasp.

Maak hem met verse of bevroren aardbeien

In ons recept voor aardbeienmilkshake worden verse aardbeien gebruikt voor een sappige en zoete smaak. Je kunt echter ook bevroren aardbeien gebruiken als het geen aardbeienseizoen is of als je liever een milkshake met een rijkere, dikkere en bevroren textuur hebt. Verse aardbeien zitten boordevol smaak en zijn gemakkelijk te mengen tot een puree voor de milkshake. Ingevroren aardbeien kunnen wat lastig te blenden zijn, dus het kan nodig zijn om ze een beetje te laten ontdooien voordat je ze blendt. Voeg wat van het vanille-ijs toe aan de bevroren aardbeien en laat het een paar minuten smelten voordat je de suiker toevoegt en het geheel tot een puree-achtige textuur blendt die je in de vanillemilkshake giet. Zo kun je het hele jaar door genieten van een aardbeienmilkshake.

Gebruik goed vanille-ijs

Goed vanille-ijs is essentieel voor een heerlijke romige milkshake omdat het de fruitsmaak verrijkt. Het vanille-ijs moet een zachte en zachte textuur hebben met fruitige en bloemige tonen die aangenaam smelten op je tong. Hoewel je in de winkel gekocht ijs kunt gebruiken, is het eigenlijk niet zo moeilijk om smaakvol zelfgemaakt vanille-ijs te maken met alleen eierdooiers, suiker, slagroom en een vanillestokje. Met heerlijk zelfgemaakt of in de winkel gemaakt vanille-ijs van goede kwaliteit krijg je de beste aardbeienmilkshake.

Experimenteer met je aardbeienmilkshake

Maak de klassieke milkshake interessanter door verschillende soorten fruit te gebruiken voor de puree. Voor een meer exotische smaak blend je mango's met de aardbeien en voeg je de puree toe aan de vanille-ijsmilkshake. De mango-aardbeienmilkshake is een heerlijke tropische traktatie. Je

kunt ook een gemengde bessenpuree maken door frambozen, bramen en aardbeien te combineren. Die milkshake met gemengd fruit is net zo lekker als mooi, met een mooie bijna paarse kleur.

Voor een decadente en heerlijk zoete desserttraktatie gebruik je chocolade-ijs in plaats van vanille-ijs en voeg je bananen toe aan de aardbeienpuree. De mix van aardbei, banaan en chocolade is een klassieker die je aardbeienmilkshake naar nieuwe hoogten tilt. En hij wordt nog lekkerder gegarneerd met slagroom en een aardbei op de rand van het glas. Geniet ervan!