Boerenkool en fruit smoothie

Boerenkool en fruit smoothie

10 min.
Duik in de levendige wereld van onze groene boerenkool en fruit smoothie, waar de weelderige zoetheid van mango de aardse smaken van boerenkool en spinazie ontmoet. Deze eenvoudige groene smoothie combineert de zurige kick van limoen met de natuurlijke zoetheid van honing en haverdrink. Serveer het bij het ontbijt of als tussendoortje, genietend van zijn prachtige lagen van mooie kleuren en heerlijke smaken.
https://www.arla.nl/recepten/boerenkool-en-fruit-smoothie/

Bereidingswijze

  • Meng haverdrink, mango en honing tot een gladde smoothie. Schenk 2/3 van de smoothie in glazen en zet ze opzij.
  • Voeg spinazie, boerenkool en limoensap toe aan het overgebleven derde deel van de smoothie en meng tot het glad is.
  • Garneer de gele smoothie met de groene smoothie. Optioneel te garneren met verse ananas.
Eet smakelijk!
Tips

De verschillende ingrediënten vereisen verschillende blendtijden. Blend de mango, haverdrink en honingmix minstens 30 seconden voor een gladde textuur. Wanneer je de groenten aan 1/3 van het eerste mengsel toevoegt, blend tot je geen stukjes meer ziet, zodat je een uniform gladde drank krijgt. Dit kan langer duren, omdat boerenkool en spinazie grover zijn dan de andere ingrediënten, en je wilt een mooie romige smoothie textuur!

Tips

Voel je vrij om verse mango te vervangen door bevroren als je dat hebt. De smaak zal hetzelfde zijn, maar we stellen voor om een handvol ijsblokjes aan de blender toe te voegen om dezelfde dikke en romige textuur te krijgen als de bevroren mango biedt.

Ingrediënten

Arla JÖRĐ Haverdrink Naturel
400 ml
Bevroren mango's
250 g
Honing
1 el
Babyspinazie, grof gehakt
100 ml
Groene boerenkool, grof gehakt
100 ml
Limoen, sap
1

Barstensvol groene boerenkool en fruit smoothie − eenvoudig en heerlijk

Groene smoothies zijn zo lekker, en onze boerenkool en fruit smoothie is geen uitzondering. Met zijn heldergroene kleur en verrukkelijke mix van zoete mango en groenten, heeft het alles wat je zoekt in een smoothie. Perfect voor het ontbijt, op de brunchtafel, of als middagsnack, het kost bijna geen tijd en is heel eenvoudig te maken! Met zoete mango en honing, zuur limoensap, haverdrink en aardse groenten krijg je een heerlijke combinatie van smaken die ervoor zorgen dat je nog een slok wilt nemen. Het is eerst gelaagd met een gele mango en honingsmoothie, dan met een groene smoothie om een prachtige en smaakvolle laag te creëren. Roer het door met je rietje en geniet ervan!

Aardse en licht bittere smaken van boerenkool en spinazie

Maak kennis met de groenten, de hoofdrolspelers van deze onweerstaanbare smoothie. De boerenkool en spinazie brengen een prachtige balans van aardse en licht bittere smaken die perfect contrasteren met de zoetere, fruitige ingrediënten en de milde, licht zoete haverdrink. Ze dragen bij aan de levendige kleur en voegen een smaakdiepte toe die zowel verfrissend als verkwikkend is. De natuurlijke bitterheid van de boerenkool en de subtiele aardsheid van de spinazie zijn essentieel voor het creëren van een complex smakende smoothie, waardoor elke slok echt weelderig is. Deze combinatie zorgt ervoor dat de boerenkool- en spinaziesmoothie een goed afgeronde smaak heeft, met een heerlijk samenspel van verschillende smaaknuances.

Geïnteresseerd in andere heerlijke smoothies? Probeer een andere groene zoals deze spinaziesmoothie met fruit, of kies volledig voor fruit met onze mango- en bananensmoothie, aardbei- en bananensmoothie, of ananassmoothie.

Zoete bevroren mango en vers limoensap

Bevroren mango en honing zijn wat deze smoothie zijn verrukkelijke zoetheid geven. Mango voegt een rijke, tropische smaak toe die zowel krachtig als verfrissend is, en honing benadrukt dit met een romige, intense zoetheid. Deze ingrediënten zijn de perfecte tegenhanger voor de aardse bitterheid van de boerenkool en spinazie. De pittige zuurheid van vers limoensap snijdt door de zoetheid heen, en voegt een heldere en verfrissende citrus smaak toe die de algehele smaak van de smoothie verhoogt. Deze heerlijke mix van zoete mango en limoen creëert explosieve smaken die het gehemelte prikkelen, waardoor de smoothie onweerstaanbaar lekker is en een ideale keuze voor een verfrissend drankje op elk moment van de dag.

Maak het eigen

Als je van deze combinatie van exotische mango en groenten houdt, zul je ook van alle manieren houden waarop je ermee kunt experimenteren! Voeg ananas of sinaasappel toe om wat zuurheid en fruitige smaak met een tintje toe te voegen, of ga voor een bessentwist door verse of bevroren bosbessen, bramen, aardbeien of frambozen toe te voegen. Vooral donkere bessen zullen er mooi uitzien en heerlijk smaken in deze boerenkoolsmoothie, omdat de donkere kleuren zullen verdiepen en nog mooier zullen afsteken tegen de achtergrond van boerenkool en spinazie. Voor meer zoetheid, voeg een rijpe banaan toe. De banaan draagt bij aan de romigheid van de smoothie en geeft een zoete en fruitige smaak.

Om bij het groene te blijven, voeg een avocado toe. Dit zal de romige textuur versterken en een milde, delicate smaak toevoegen. Het draagt ook bij aan een mooie groene kleur om die van de boerenkool en spinazie te benadrukken. Verse gember voegt een heerlijke, licht pittige smaak toe aan groene smoothies. Voeg gewoon 1-2 cm gember toe aan de blender samen met de andere ingrediënten en geniet van de kick die het aan je smoothie geeft.