Cheesecake met bessen en skyr

Cheesecake met bessen en skyr

1 u
Deze cheesecake met wilde bessen en skyr is een leuke variatie de originele cheesecake. Bestrooi de cheesecake met een variatie aan bessen voor een ontzettend vrolijke cake.
https://www.arla.nl/recepten/cheesecake-met-bessen-en-skyr/

Bereidingswijze

Baktijd voor de bodem
  • Ca. 12 minuten op 165° graden – traditionele oven
Bodem
  • Rooster de amandelen door ze in een ovenschaal in het midden van de oven te bakken voor 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en hak ze op de hoogste snelheid voor ongeveer 1 minuut. Voeg de dadels en het zout toe. Hak nogmaals op de hoogste snelheid voor ongeveer 2 minuten tot je een glad mengsel hebt. Bekleed de springvorm (ca. 22 cm doorsnee) met bakpapier. Verdeel het amandelmengsel op de bodem van de vorm en zet deze afgedekt in de koelkast.
Taart
  • Week de gelatine blaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten. Doe de kwark in een keukenmachine of snelle hakmolen. Blend voor ongeveer 3 minuten op de hoogste snelheid totdat het glad is. Doe de kwark, skyr, honing en overige ingrediënten in een kom en roer goed door. Haal de gelatine blaadjes uit het water met het water dat eraan kleeft en smelt het in een pan met dikke bodem. Koel de gelatine af met ongeveer 100 ml van het skyr-mengsel en roer de gelatine door de rest van het skyr-mengsel. Giet het mengsel op de koude bodem en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur, bij voorkeur de hele nacht. Haal de cake voorzichtig uit de vorm en leg deze op een schaal. Garneer met verse bessen.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Bodem
Amandelen
250 g
Verse dadels zonder pit
150 g
Snufje zout
Taart
Gelatineblaadje
3
Arla Lactofree Magere kwark
200 g
Arla® skyr yoghurt Bosfruit
500 ml
Honing
1 el
Citroensap
2 el
Citroenschil
1 tl
Vanillepoeder of vanille extract
½ tl
Bosbessen bramen en/of frambozen
250 g