Chocolade latte

Chocolade latte

10 min.
Er is iets ongelooflijk rustgevends aan het drinken van warme melk - en als het toevallig ook naar chocolade smaakt, dan wordt de ervaring alleen maar ongelooflijker! Een warme chocolade latte gemaakt met warme melk, suiker en cacaopoeder is een heerlijk drankje dat zeker een hit zal zijn bij zowel kinderen als volwassenen. Probeer ons ongelooflijk eenvoudige recept om te genieten van deze variatie van klassieke warme chocolademelk.
https://www.arla.nl/recepten/chocolade-latte/

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk voorzichtig in een pan tot het bijna kookt (ca. 65°C) en klop het tot een zacht schuim.
  • Meng suiker en cacaopoeder met een beetje van de melk in een glas.
  • Giet de rest van de melk erbij en gebruik een lepel om het af te maken met het schuim.
Eet smakelijk!
Tips

Bij het verwarmen van melk is het belangrijk om dit voorzichtig en langzaam te doen. Anders kan het een licht verschroeide smaak ontwikkelen of een laag van vet en eiwitten bovenop de melk vormen. Verwarm daarom je melk op laag tot middelhoog vuur en roer het regelmatig om zowel het eerste als het laatste te vermijden. Als vuistregel geldt dat hoe hoger het vetgehalte van de melk is, hoe gemakkelijker het is om mee te werken.

Vragen over chocolade latte

Omdat het zo goed smaakt, is het een geluk dat een chocolade latte zo ongelooflijk gemakkelijk thuis te maken is. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over dit heerlijke drankje.

Wat is een chocolade latte?
Een chocolate latte is een variant van de klassieke warme chocolademelk die geïnspireerd is op de populaire café latte. Gemaakt met warme melk, cacaopoeder en suiker heeft het een intense chocoladesmaak die perfect in balans is door de toevoeging van suiker. Geïnspireerd door een latte, wordt de melk opgeschuimd om de warme drank een rijk mondgevoel en een romigere consistentie te geven. Het wordt ook geserveerd met een laag zacht schuim erbovenop.
Hoe maak je een chocolade latte?
Chocolade lattes zorgen voor een smakelijke traktatie die in slechts een paar minuten kan worden gemaakt. Warm de melk in een pan langzaam op totdat deze bijna kookt en begint te stomen. Dat doet hij bij zo'n 65°C, dus als je dat wilt, kun je een kookthermometer gebruiken om hem in de gaten te houden. Als het voldoende is opgewarmd, klop je het tot een licht schuim. Giet een beetje van de melk in een glas en meng het cacaopoeder en de suiker erdoor. Roer tot de suiker is opgelost. Giet de resterende warme melk erbij en maak het af met het melkschuim. Geniet direct van je chocolade latte.
Heeft een chocolade latte koffie?
Nee, in een chocolade latte zit geen koffie. Het wordt gemaakt met melk, suiker en cacaopoeder. Dit maakt het een heerlijk alternatief voor een klassieke café latte en zeer geschikt voor kinderen. Als je echter van de combinatie van chocolade en koffie houdt, is het mogelijk om een mokka chocolade latte te maken die beide mooie ingrediënten bevat. Als zodanig laat deze prachtige drank veel ruimte voor creativiteit en experiment.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 1,2 gram vezels
eiwit 1,1 gram eiwit
koolhydraten 8,9 gram koolhydraten
vet 1,1 gram vet

Ingrediënten

Suiker
2 tl
Arla Biologische Melk
200 ml
Cacaopoeder
2 tl

Warme, heerlijke en schuimende chocolade latte

Een romig, schuimig drankje dat naar chocolade smaakt, is niet moeilijk te verkopen, omdat de combinatie van zachte melk en cacaopoeder een bekende klassieker is. Pure cacaopoeder geeft mild smakende melk een intense, rijke en licht bittere chocoladesmaak die perfect in balans is door de toevoeging van een beetje suiker. Samen vormen de drie ingrediënten een zoete chocoladedrank die ervoor zorgt dat je terugkomt voor meer.

Warme lattes zoals deze zijn perfect voor een scala aan gelegenheden. Het zijn heerlijke traktaties voor een ontbijt of brunch of na de maaltijd om te genieten van iets zoets. Het is ook heerlijk als tussendoortje wanneer je in de stemming bent voor iets lekkers en chocoladeachtigs, maar geen zin hebt om te koken, bakken of een klassieke, zwaardere soort warme chocolademelk te maken.

Geniet van het romige drankje en het luchtige schuim erbovenop

Een beetje tijd besteden aan het kloppen van de warme melk is zeker de moeite waard, omdat het je chocolade latte een heerlijk mondgevoel geeft. De opgeschuimde melk wordt zacht en romig waardoor de drank heerlijk rijk wordt. Het schuimige melkschuim maakt het tot een echte latte en geeft het drankje een koffiehuiswaardige uitstraling.

Als je geen genoeg kunt krijgen van romige melkdranken zoals deze, zul je blij zijn te weten dat we ook recepten hebben voor chai latte en kurkuma latte. Deze warme dranken zullen je zeker opwarmen met hun verwarmende kruiden.

Makkelijke, lekkere variant van een klassieke warme chocolademelk

Wat onze chocolade latte onderscheidt van de dampende kopjes warme chocolademelk waar je in het verleden ongetwijfeld van hebt genoten, is het rijke mondgevoel en de textuurrijkdom. Beide worden eenvoudig bereikt door de warme melk tot een zacht schuim te kloppen wat de drank romiger maakt en het zijn kenmerkende schuimlaag geeft.

Als zodanig heeft een chocolade latte een extra decadentie die een klassieke warme chocolademelk van cacaopoeder niet heeft. Gelukkig is het maken van deze prachtige variant ongelooflijk eenvoudig en vergt het niet veel meer inspanning.

Experimenteer met een iced chocolate latte, koffie en smaken

Als je in de stemming bent voor iets kouds en verfrissends in plaats van warm en geruststellend, kun je inspiratie vinden in ons recept voor iced latte en dit omzetten in een recept voor iced chocolate latte. Hiervoor combineer je eenvoudig ijskoude melk, cacaopoeder, suiker en ijsblokjes in een blender om een romige consistentie te bereiken met dezelfde intense en zoete chocoladesmaak als de warme chocolademelk latte.

Je kunt ook koffie toevoegen om een mokka chocolade latte te maken. De combinatie van koffie en chocolade wordt niet voor niets als een klassieker beschouwd. De twee vullen elkaar goed aan en creëren een zacht en complex smaakprofiel met bitterzoete, aardse ondertonen. De twee geliefde ingrediënten vormen een prachtige synergie waarbij ze elkaars smaak en aroma versterken.

Ten slotte is munt een andere smaak die vaak wordt gecombineerd met chocolade voor geweldige resultaten. Als zodanig kunnen we het niet nalaten om de mogelijkheid om zelf een muntchocolade latte te maken te noemen. Deze variant kan op een paar verschillende manieren worden bereid. Je kunt muntchocolade smelten in de warme melk, muntsiroop gebruiken, fijngehakte verse munt gebruiken of, als je in de kerststemming bent, kun je een zuurstok gebruiken om je drankje mee te roeren. Ongeacht de methode smaakt de kruidige zoetheid en intense, bijna verkoelende sensatie gecreëerd door munt geweldig en creëert een prachtig contrast met de warme, chocoladeachtige drank.