Enchiladas met rundvlees
30 min.
Krokante tortilla's - "Enchiladas" met rundvlees en geroosterde maïs, smaken heerlijk gekruid en zijn echt een geweldig recept. Enchilada is de benaming voor een Mexicaanse tortilla, gebakken van maïsmeel - een tortilla die gevuld is met een gekruide vulling, meestal vlees en/of bonen. Hier hebben we ervoor gekozen om enchiladas met rundvlees te maken. Mexicaanse tortilla's staan op de lijst van favoriete gerechten bij veel mensen - en niet zonder reden ...
Ingrediënten
Vleesvulling
|
Boter
|
10 g |
|---|---|
|
Rundergehakt, 6% vet
|
300 g |
|
Grofgehakte champignons
|
225 g |
|
Kleine fijngehakte knoflookteentjes
|
2 |
|
Zoete chilisaus
|
3 el |
|
Grof zout
|
1 tl |
|
Versgemalen peper
|
Enchiladas
|
Middelgrote volkorentortilla's tortilla's
|
8 |
|---|---|
|
Cottagecheese
|
250 g |
|
Tomaten (ongeveer 200 g)
|
3 |
|
Geraspte mozzarella
|
100 g |
|
Boter
|
10 |
|
Maiskorrels uit blik of korrels van 2 gekookte maïskolven
|
250 g |
|
Fijngehakte rode chilipeper
|
½ el |
|
Eventueel verse koriander
|
Bijgerecht
|
Gemengde groene salade
|
100 g |
|---|---|
|
Zoete chilisaus
|
100 ml |
Bereidingswijze
Baktijd
Vleesvulling
Enchiladas
Je kunt de tortilla's vullen met restjes vleessaus, chili con/sin carne - en aanvullen met verse en/of bereide groenten.
Cottage cheese en gekookte bonen zorgen ook voor vulling en eiwitten als je geen vlees in de tortilla's hebt of wilt hebben.