Enchiladas met rundvlees

Enchiladas met rundvlees

30 min.
Krokante tortilla's - "Enchiladas" met rundvlees en geroosterde maïs, smaken heerlijk gekruid en zijn echt een geweldig recept. Enchilada is de benaming voor een Mexicaanse tortilla, gebakken van maïsmeel - een tortilla die gevuld is met een gekruide vulling, meestal vlees en/of bonen. Hier hebben we ervoor gekozen om enchiladas met rundvlees te maken. Mexicaanse tortilla's staan op de lijst van favoriete gerechten bij veel mensen - en niet zonder reden ...
https://www.arla.nl/recepten/enchiladas-met-rundvlees/

Bereidingswijze

Baktijd
  • Ongeveer 10 minuten op 225°C - conventionele oven.
Vleesvulling
  • Laat de boter goudbruin worden in een pan. Bak het vlees op hoog vuur en al roerend gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg champignons en knoflook toe en bak het mengsel op matig vuur gedurende ongeveer 3 minuten - roer af en toe.
  • Voeg chilisaus, zout en peper toe. Breng op smaak.
Enchiladas
  • Verdeel eerst het vlees over de tortilla's en vervolgens de cottage cheese. Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal.
  • Hak de tomaten en strooi ze over de rollen samen met de kaas. Bak de tortilla's in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ondertussen de boter goudbruin worden in een pan. Bak de maïskorrels en chili op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten en roer regelmatig.
  • Verdeel de geroosterde maïs over de tortilla's en garneer met korianderblaadjes. Serveer de tortilla's met een groene salade en chilisaus.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt de tortilla's vullen met restjes vleessaus, chili con/sin carne - en aanvullen met verse en/of bereide groenten.

Tips

Cottage cheese en gekookte bonen zorgen ook voor vulling en eiwitten als je geen vlees in de tortilla's hebt of wilt hebben.

Ingrediënten

Vleesvulling
Boter
10 g
Rundergehakt, 6% vet
300 g
Grofgehakte champignons
225 g
Kleine fijngehakte knoflookteentjes
2
Zoete chilisaus
3 el
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper
Enchiladas
Middelgrote volkorentortilla's tortilla's
8
Cottagecheese
250 g
Tomaten (ongeveer 200 g)
3
Geraspte mozzarella
100 g
Boter
10
Maiskorrels uit blik of korrels van 2 gekookte maïskolven
250 g
Fijngehakte rode chilipeper
½ el
Eventueel verse koriander
Bijgerecht
Gemengde groene salade
100 g
Zoete chilisaus
100 ml