Lactosevrije panna cotta met frambozen

Lactosevrije panna cotta met frambozen

40 min.
Licht, romig, fruitig: Drie woorden om de heerlijke lactosevrije frambozen panna cotta te beschrijven en je smaakpapillen te laten tintelen van opwinding. Met zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereidingswijze past dit kleine maar verrukkelijke dessert bij elke gelegenheid. Schotel dus een prachtige Italiaans geïnspireerde traktatie voor met levendige kleuren.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-panna-cotta-met-frambozen/

Bereidingswijze

  • Week Gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water.
  • Pureer frambozen (bewaar wat voor de garnering) en verwarm in een steelpan met 2 eetlepels water. Blijf roeren terwijl je het aan de kook brengt.
  • Haal de steelpan van het vuur en roer er Gelatineblaadje door. Laat iets afkoelen.
  • Giet lactosevrije yoghurt in een kom en voeg suiker en honing toe. Als het frambozenmengsel een beetje afgekoeld is, meng je de twee en roer je het goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over 4 mooie glazen en laat minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier met verse frambozen en amandelschaafsel voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Tips

De romige, fluweelzachte textuur van de lactosevrije frambozen panna cotta is al de helft van het plezier. Daarom hebben we een handige truc om de perfecte consistentie te bereiken. Als je een mengsel van yoghurt en frambozen maakt, zeef het dan om klontjes en zaadjes van frambozen te voorkomen.

Vragen over lactosevrije frambozen panna cotta

Heb je vragen over ons lactosevrije panna cotta recept? Hieronder delen we onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het maken van je nieuwe favoriete dessert.

Kun je lactosevrije frambozen panna cotta invriezen?
Absoluut! Zorg er alleen wel voor dat het helemaal hard is voordat je het in een luchtdichte bak in de vriezer doet. Hier is het ongeveer 1-2 maanden houdbaar. Houd er rekening mee dat door het invriezen de textuur kan veranderen en dat de smaak een beetje kan vervagen, dus bewaar het niet te lang in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast wanneer je er klaar voor bent.
Hoe lang blijft lactosevrije frambozen panna cotta goed in de koelkast?
Een lactosevrije frambozen panna cotta is ongeveer 3-4 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Zorg er gewoon voor dat je het in een luchtdichte verpakking bewaart om de smaak en textuur te behouden.
Hoe serveer je lactosevrije frambozen panna cotta?
Framboos panna cotta zonder lactose ziet er prachtig uit in decoratieve glazen. Maar als je het serveert als onderdeel van een dessertbuffet of op een brunchtafel, wil je ze misschien in kleinere glaasjes serveren zodat mensen alles op tafel kunnen proberen. In dat geval kun je kleinere glaasjes gebruiken om kleine traktaties te maken.

Ingrediënten

Lactosevrije halfvolle yoghurt
1 L
Gelatineblaadje
3
Suiker
100 g
Honing
3 el
Frambozen
250 g
Serveren
Amandelschaafsel
50 g
Verse frambozen

Maak een heerlijke lactosevrije frambozen panna cotta

Wil je indruk maken op een paar gasten of gewoon jezelf verwennen met de lekkernij der lekkernijen? Dan is het maken van een heerlijke lactosevrije frambozen panna cotta een uitstekende keuze. Het is een makkelijk te maken dessert met droomachtige smaken en texturen. Omdat het zo veelzijdig is, hebben we besloten ons recept een beetje persoonlijkheid te geven. Het is niet alleen lactosevrij, zodat iedereen zijn trek kan stillen, maar het heeft ook een frisse, fruitige toets in de vorm van frambozen. Maak je klaar om het perfecte dessert voor alle gelegenheden te ontdekken.

Wij zijn dol op frambozen en misschien jij ook wel. Waarom probeer je niet heerlijke lactosevrije frambozen overnight oats ? Of misschien een fris en fruitig drankje zoals onze lactosevrije banaan en frambozen smoothie ?

Dezelfde romige textuur en heerlijke smaak

Omdat we willen dat iedereen kan genieten van een onvergetelijk dessert, bevat onze panna cotta geen lactose. Het heeft echter dezelfde heerlijke smaken en dromerige romige texturen die je kent van de gewone versie. Het mengsel van yoghurt en frambozen zorgt voor een heerlijke, zachte textuur en een beetje pittige smaak die perfect past bij de natuurlijke zoetheid. Gegarneerd met verse frambozen en amandelschaafsel zit elke lepel boordevol heerlijke smaken en romige en knapperige texturen. Omdat het zo lekker en makkelijk te maken is, wordt lactosevrije frambozen panna cotta misschien wel je nieuwe favoriete dessert.