Groentespiesjes
45 min.
&format=webp)
Hier is het recept voor groentespiesjes – vol van kleur en smaak. De grillspiesjes zijn een lust voor het oog en smaken bovendien fantastisch. Zet knapperig, krokant groenten, ingevet met een heerlijke barbecuemarinade, op de spies – grill ze boven warme kolen, op een gasgrill of op een grillpan. Je kunt variëren met allerlei groenten, bijvoorbeeld champignons of andere paddenstoelen en bloemkool. Voeg versgeperst gegrilde citroen toe over je spiesjes net voordat je ze serveert – het smaakt heerlijk!
Ingrediënten
Marinade
Olijfolie
|
2 el |
---|---|
Tomatenketchup
|
2 el |
Soja
|
1½ el |
Bruine suiker
|
1½ el |
Knoflookteentje, fijngehakt
|
1 |
Gerookte paprika of zoete paprika
|
1 tl |
Komijnpoeder (optioneel)
|
½ tl |
Groentespiesjes
Groene courgette, in grove stukken
|
1 |
---|---|
Rode uien, in kwarten
|
2 |
Rode paprika, in grove stukken
|
1 |
Gele paprika
|
1 |
Barbecuespiesen
|
12 |
Zoutflakes
|
1 tl |
Bereidingswijze
Marinade
Groentespiesjes
Kies je marinade
In plaats van de zelfgemaakte marinade kun je een traditionele BBQ-marinade gebruiken – we vinden echter dat de zelfgemaakte marinade duidelijk de winnaar is.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
120 Kcal
vezels | 2,7 gram vezels |
eiwit | 1,9 gram eiwit |
koolhydraten | 12,4 gram koolhydraten |
vet | 7 gram vet |
