Groentespiesjes

45 min.
Groentespiesjes

Hier is het recept voor groentespiesjes – vol van kleur en smaak. De grillspiesjes zijn een lust voor het oog en smaken bovendien fantastisch. Zet knapperig, krokant groenten, ingevet met een heerlijke barbecuemarinade, op de spies – grill ze boven warme kolen, op een gasgrill of op een grillpan. Je kunt variëren met allerlei groenten, bijvoorbeeld champignons of andere paddenstoelen en bloemkool. Voeg versgeperst gegrilde citroen toe over je spiesjes net voordat je ze serveert – het smaakt heerlijk!

Ingrediënten

Marinade

Olijfolie
2 el
Tomatenketchup
2 el
Soja
1½ el
Bruine suiker
1½ el
Knoflookteentje, fijngehakt
1
Gerookte paprika of zoete paprika
1 tl
Komijnpoeder (optioneel)
½ tl

Groentespiesjes

Groene courgette, in grove stukken
1
Rode uien, in kwarten
2
Rode paprika, in grove stukken
1
Gele paprika
1
Barbecuespiesen
12
Zoutflakes
1 tl

Bereidingswijze

Marinade

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Groentespiesjes

  • Zet de groenten om en om op de spiesjes – je kunt zelf de volgorde bepalen, maar zorg ervoor dat alle spiesjes alle soorten groenten bevatten.
  • Smeer de marinade op de spiesjes – met een kwast of deegschraper.
  • Grill de spiesjes aan 4 kanten, in totaal 10-12 minuten. Strooi de spiesjes in met vlokken zout.
Eet smakelijk!

Kies je marinade

In plaats van de zelfgemaakte marinade kun je een traditionele BBQ-marinade gebruiken – we vinden echter dat de zelfgemaakte marinade duidelijk de winnaar is.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

120 Kcal

vezels 2,7 gram vezels
eiwit 1,9 gram eiwit
koolhydraten 12,4 gram koolhydraten
vet 7 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/groentespiesjes/