Halve gebakken aardappelen met avocado, rundvlees en koriander
Halve gebakken aardappelen met een gouden krokante korst - en een topping van onder andere maïs, chili, avocado en koriander.
Ingrediënten
|
Aardappelen
|
1 kg |
|---|---|
|
Grof zout
|
½ tl |
|
Maiskolven (ongeveer 500 g)
|
2 |
|
Boter
|
10 g |
|
Gehakt rundvlees zonder bot (ongeveer 6% vet)
|
400 g |
|
Limoenrasp
|
1 tl |
|
Versgeperst limoensap
|
1 el |
|
Fijngehakte rode chili's peper (ongeveer 1 el)
|
1 el |
|
Grof zout
|
1 tl |
|
Zure room
|
200 ml |
|
Zoete chilisaus
|
3 el |
|
Grof zout
|
½ tl |
|
Cherry tomaten, in kwarten (ongeveer 200 g)
|
200 g |
|
Avocado, in lange reepjes (ongeveer 150 g)
|
1 |
|
Verse koriander
|
200 g |
|
Zeezout
|
½ tl |
Bereidingswijze
In plaats van maïskolven kun je 300 g ontdooide bevroren maïskorrels of maïskorrels uit blik gebruiken.