Hummus met yoghurt

15 min.
Hummus met yoghurt

Een romige hummus met kikkererwten, yoghurt en rozemarijn. Een heerlijke dip, bijvoorbeeld voor snackgroenten.

Ingrediënten

Hummus

Gespoelde en uitgelekte kikkererwten in pekel
1 blikje
1
Stort knoflookteentje
1
Grof zout
½ tl
Finthakket rozemarijnblaadjes
1 tl
Koolzaadolie
1 el

Om te serveren

Fijngehakte rozemarijnblaadjes
Milde paprika
Olijven

Bereidingswijze

Hummus

  • Blend de kikkererwten, yoghurt, knoflook en rozemarijn tot een romige hummus, bijvoorbeeld met een staafmixer.
  • Breng op smaak met olie, rozemarijn, paprika en olijven.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

109 Kcal

vezels 5,2 gram vezels
eiwit 4,8 gram eiwit
vet 4,3 gram vet
koolhydraten 12,6 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/hummus-met-yoghurt/