Hummus met yoghurt
15 min.
Een romige hummus met kikkererwten, yoghurt en rozemarijn. Een heerlijke dip, bijvoorbeeld voor snackgroenten.
Ingrediënten
Hummus
|
Gespoelde en uitgelekte kikkererwten in pekel
|
1 blikje |
|---|---|
| 1 | |
|
Stort knoflookteentje
|
1 |
|
Grof zout
|
½ tl |
|
Finthakket rozemarijnblaadjes
|
1 tl |
|
Koolzaadolie
|
1 el |
|---|
Om te serveren
|
Fijngehakte rozemarijnblaadjes
|
|
|---|---|
|
Milde paprika
|
|
|
Olijven
|
Bereidingswijze
Hummus
Voedingswaarde, per 100 g
Energie-inhoud:
109 Kcal
| vezels | 5,2 gram vezels |
| eiwit | 4,8 gram eiwit |
| vet | 4,3 gram vet |
| koolhydraten | 12,6 gram koolhydraten |