Kaneelwafels zonder lactose

Kaneelwafels zonder lactose

Maak je ochtenden beter met een bord lekkere lactosevrije kaneelwafels! Warme smaken zullen je keuken snel vullen met een hemels aroma. Ons recept zorgt voor een geweldige smaak, een uitstekende textuur en een eenvoudige bereiding, waardoor dit de perfecte manier is om te genieten van langzame ochtenden - en het is zelfs snoep genoeg voor een dessert 's avonds. Kwark, een zachte verse kaas die op yoghurt lijkt, combineert ongelooflijk goed met specerijen als kaneel en kardemom, zodat elke hap een knapperige knapperigheid, een romige consistentie en een gezellige, warme smaak heeft!
https://www.arla.nl/recepten/kaneelwafels-zonder-lactose/

Bereidingswijze

  • Doe lactosevrije kwark, lactosevrije melk, eieren en ahornsiroop in een blender en meng goed.
  • Voeg dan vanillepoeder, kaneel, kardemom, bakmeel of havermout, zout en poeder toe. Meng tot het goed gemengd is. Laat het beslag 15 minuten rusten.
  • Verwarm het wafelijzer op de middelste stand. Vet het wafelijzer in met kokosolie of een andere plantaardige olie. Giet vervolgens een grote lepel beslag in het midden van het wafelijzer en sluit het.
  • Bak tot de wafels goudbruin en licht krokant zijn aan de randen. Dit duurt 3-4 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.
Eet smakelijk!
Tips

Om ervoor te zorgen dat je vrienden en familie verblindt met een prachtige portie heerlijke en luchtige kaneelwafels, moet je ervoor zorgen dat je het beslag goed mengt. Mix het niet te fijn, want dan wordt het hard en krijg je minder zachte wafels. En sla de stap om het 15 minuten te laten rusten niet over. Door de rusttijd kan het zich volledig ontwikkelen en krijg je de juiste luchtige textuur.

Tips

Zorg ervoor dat je het wafelijzer goed voorverwarmt en vet het goed in voordat je het beslag erin doet. Zo voorkom je plakken en ongelijkmatig bakken. Houd het deksel ook zo lang mogelijk dicht, minstens een paar minuten, voordat je het opent om het bakken te controleren.

Vragen over lactosevrije kaneelwafels

s Ochtends of 's middags, ons lactosevrije kaneelwafel recept is een genot voor iedereen met een zoetekauw. Het is gemakkelijk te maken en als je er meer over wilt weten, lees dan hieronder verder.

Hoe lang duurt het om lactosevrije kaneelwafels te bakken?
Het bakken van je lactosevrije kaneelwafels duurt niet lang! Met een voorverwarmd, goed ingevet wafelijzer moet elke lepel beslag in ongeveer 3-4 minuten veranderen in prachtig goudbruine en licht knapperige wafels.
Hoe bewaar ik lactosevrije kaneelwafels?
Restjes lactosevrije kaneelwafels kun je tot 3 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze invriezen. Om ze opnieuw op te warmen kun je een oven, broodrooster of magnetron gebruiken tot ze warm en knapperig zijn.
Wat past er bij lactosevrije kaneelwafels?
Voor een frisse ochtendmaaltijd of een snack in de namiddag raden we aan om een schep lactosevrije kwark toe te voegen aan je kaneelwafels. Op die manier combineer je de zachte textuur van de wafels met de romige consistentie van kwark in hapjes frisse en zoete heerlijkheid. Als je, zoals velen van ons, een echte suikerliefhebber bent, kan een beetje ahornsiroop zeker geen kwaad! Of voeg een vleugje sappigheid toe met verse bessen of in kleine blokjes gesneden fruit.

Ingrediënten

Arla Lactofree Magere kwark met laag vetgehalte
160 g
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
300 ml
Eieren
2
Vanillepoeder
2 tl
Ahornsiroop
4 tl
Kaneelpoeder
2 tl
Kardemom
½ tl
Bakmeel of havermout
300 g
Bakpoeder
3 tl
Zout
½ tl

Zachte en makkelijke lactosevrije kaneelwafels met kwark

Als je 's ochtends een groot bord zachte kaneelwafels met kwark ziet, is dat misschien wel het lekkerste wat je kunt bedenken. De korst is licht krokant en de textuur en consistentie zijn zowel van binnen als van buiten geweldig. Kwark zonder lactose bindt en vormt een ongelooflijk zachte, vochtige en malse binnenkant die van elke hap een aangename en bevredigende smaak- en textuurobservatie maakt. Serveer ze 's ochtends voor een luxe ontbijt of als onderdeel van een grote brunchschotel; ze zullen de eersten zijn die weggaan!

Begin de dag met luchtige kaneelwafels met lactosevrije kwark en warme kruiden

Uit bed stappen is de makkelijkste zaak van de wereld als je weet dat er een toren van luchtige kaneelwafels met lactosevrije kwark op je wacht! Kaneel, vanille en kardemom worden gecombineerd tot een prachtig zintuiglijk bombardement van heerlijke en huiselijke warme specerijen en aroma's. De suikerrijke siroop voegt de zoetheid toe waar we zo van houden in onze wafels, terwijl de lactosevrije kwark met zijn licht pittige smaak het geheel in balans brengt tot een fris en zoet gerecht dat zowel luchtig als zacht is. Wie wil er nou niet wakker worden met zo'n bord?

Maak van je prachtige wafels een volwaardig dessert door er een of twee bolletjes zoete, ijskoude lactosevrije bevroren yoghurt aan toe te voegen. Of maak een verfrissende lactosevrije groene smoothie met ananas en mango om bij je wafels te serveren voor wat fruitige frisheid. Je kunt ze ook serveren voor de brunch met een toastje lactosevrije roomkaas .