Smoothie met banaan en framboos zonder lactose
  • Arla
  • Recepten
  • Smoothie met banaan en framboos zonder lactose

Smoothie met banaan en framboos zonder lactose

5 min.
Trakteer jezelf op iets lekkers met deze lactosevrije smoothie met banaan en framboos. Hij is romig en heerlijk en geeft je de oppepper die je nodig hebt voor de nieuwe dag die voor je ligt. Schenk in, slurp in, splash in - en begin de dag goed met ons makkelijke, snel te maken lactosevrije recept!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-banaan-en-framboos-smoothie/

Bereidingswijze

  • Mix lactosevrije melk, lactosevrije yoghurt en bevroren banaan in een blender tot het mengsel dik en glad is.
  • Giet het in een glas en spoel de blender uit. Om de frambozenjam te maken, mix je de frambozen en chiazaadjes een paar seconden.
  • Giet de frambozenjam in het glas en roer er met een lepel doorheen zodat het jammengsel zich gelijkmatig door de smoothie mengt.
Eet smakelijk!
Tips

Rijpe bananen kiezen is essentieel voor een optimale smaak en textuur van je smoothie met bananen en frambozen. Rijpe bananen zijn zoeter en zachter, waardoor ze gemakkelijker te mengen zijn en een natuurlijke fruitige snoep toevoegen. Als je bevroren bananen gebruikt, krijg je een gladde en romige consistentie.

Vragen over smoothies met banaan en framboos

Geen smoothie pro? Of ben je nieuw met chiazaadjes? Geen zorgen, wij hebben alles voor je! Lees verder om te ontdekken hoe je deze heerlijke lactosevrije smoothie met banaan en framboos maakt.

Wat is een framboos chia jam banaan smoothie?
Deze lactosevrije smoothie met banaan en frambozen is zowel heerlijk als visueel aantrekkelijk en bestaat uit een romige basis van bananen, lactosevrije melk en yoghurt - met een extra vleugje frambozenjam. De jam is gemaakt met verse frambozen en chiazaadjes, waardoor een dikke en smaakvolle jam ontstaat die door de banaan smoothie kan worden geroerd om een fruitige tint en textuur toe te voegen.
Kun je ingevroren frambozen gebruiken in een smoothie met banaan en framboos?
Het gebruik van ingevroren frambozen is een geweldige optie voor het maken van chia jam met dit recept, en ze werken net zo goed als verse frambozen. Ze zijn ook vaak het hele jaar door verkrijgbaar. Om ervoor te zorgen dat de chiazaadjes uitzetten en een jam-achtige textuur krijgen, kun je de ingevroren bessen even laten ontdooien voordat je ze mengt.
Kun je de banaan en framboos smoothie van tevoren maken?
Hoewel deze bevroren traktatie het lekkerst is als hij nog koud en romig is, kun je hem ook 's nachts in de koelkast bewaren en er 's ochtends onderweg van genieten. Je kunt het ook invriezen in diepvrieszakjes of -bakjes in portiegrootte, zodat je wat overhoudt voor later.

Ingrediënten

Smoothie:
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
500 ml
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
100 g
Bevroren banaan
1
Frambozenjam:
Frambozen
125 g
Chiazaadjes
1 el

Geniet van een makkelijke, ingevroren lactosevrije banaan en framboos smoothie met yoghurt

Joepie! De simpele dingen, de kleine dingen die je dag goed maken. Deze lactosevrije smoothie met banaan en framboos is niet alleen een lekkere traktatie, maar houdt je ook verzadigd en klaar voor de rest van de dag. Hij is gemaakt met bananen, frambozen, chiazaadjes en lactosevrije melk en yoghurt, wat resulteert in een romig, fruitig drankje. Dus of je nu een smoothie pro bent of net begint, deze framboos en banaan smoothie met chiazaadjes is een geweldige keuze. Het is niet alleen heerlijk, maar ook visueel aantrekkelijk met zijn roze wervelingen van zelfgemaakte jam.

Hou je de laatste tijd van smoothies? Probeer dan onze lactosevrije groene smoothie met ananas en mango of lactosevrije mangosmoothie met banaan. Of, als je van chia recepten houdt, probeer onze lactosevrije sinaasappel chia pudding .

Een zoete en pittige swirl van lactosevrije banaan smoothie met frambozenjam

Deze banaan en framboos smoothie is een heerlijke combinatie van zoete, pittige en romige smaken. De bananen maken het natuurlijk zoet, terwijl de lactosevrije melk en yoghurt het super romig en rijk maken. De frambozenjam voegt een beetje pit toe dat de zoetheid compenseert en het naar een hoger niveau tilt. Het heeft een licht knapperige textuur en een diepe, intense frambozensmaak. Wanneer je de jam in het drankje draait, voegt het een vleugje kleur en een uitbarsting van zoetzure smaak toe.