Smoothie met banaan en mango zonder lactose

Smoothie met banaan en mango zonder lactose

10 min.
Deze verfrissende lactosevrije smoothie met banaan en mango kan het perfecte bijgerecht zijn in je ontbijt voor kampioenen, of je kunt ervan genieten als een koude verfrissing. Naast de bekende en geliefde smaken van banaan en mango, geven we er een draai aan met gember en honing en een heerlijke draai van mango chia jam met sinaasappelsap.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-melk-en-mango-shake/

Bereidingswijze

Voorbereiding
  • Om mango chia jam te maken mix je ingevroren mango's, sinaasappel- en mangosap en chiazaadjes tot een gladde massa. Giet de chia jam in 2 glazen en spoel je blender uit.
  • Meng vervolgens melk, ingevroren bananen, ingevroren mango, gember en honing tot een dikke, gladde smoothie.
  • Giet de smoothie voorzichtig in de glazen met mango chiajam en roer er met een lepel doorheen om een draai-effect te creëren.
Eet smakelijk!
Tips

Gember helpt de smaak van de zoete smaken af te ronden, maar als je niet het risico wilt lopen dat het te overheersend of te scherp is, zoals de verse soort kan zijn, probeer dan een klein beetje te gebruiken en voeg naar smaak meer toe.

Vragen over lactosevrije banaan en mango smoothie

Als je je afvraagt hoe je een lactosevrije mango smoothie met bananen maakt, lees dan hieronder verder! We nemen een aantal van de meest gestelde vragen door, zodat je goed van start kunt gaan.

Hoe pas je de textuur van een lactosevrije banaan en mango smoothie aan?
Als je van gladde smoothies houdt, moet de chiazaadjes jam ook glad zijn, en als je van een beetje extra textuur houdt, blend de jam dan een beetje zodat je nog wat chiazaadjes over hebt om toe te voegen aan het geheel. Zorg er dus voor dat je de chia jam net genoeg mengt zodat je tevreden bent met de romige textuur.
Wat past er goed bij mango in een smoothie?
Mango's, ingevroren mango's en bananen zijn de perfecte combinatie met melk, honing en gember. Voeg chia jam toe om het een lichte nootachtige smaak en een andere textuur te geven en deze smoothie wordt de meest heerlijke combinatie van zoet en vers, tropisch en romig.
Kun je lactosevrije melk gebruiken in een smoothie met banaan en mango?
Ja! Melk helpt bij de smaak en consistentie van smoothies en je kunt gemakkelijk lactosevrije melk gebruiken. Het maken van een lactosevrije banaan en mango smoothie heeft geen invloed op de smaak of textuur, omdat lactosevrije melk gewoon normale koemelk is waar de suiker, de lactose, uit verwijderd is.
Video
Lactosevrije melk en mango shake

Ingrediënten

Smoothie
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
500 ml
Bevroren bananen
2
Ingevroren mango
1
Gember
2 g
Honing
1 el
Mango chia jam
Ingevroren mango's
250 g
Sinaasappelsap
45 ml
Chiazaadjes
1 el

Zoete lactosevrije banaan en mango smoothie omspoeld met een mango chiajam

s Ochtends of 's avonds, in de zomer of in de winter, ons heerlijke lactosevrije recept voor een smoothie met banaan en mango is altijd een schot in de roos als je trek hebt in een echte dorstlesser. Het zit boordevol verbluffende smaken die elkaar perfect accentueren.

Gemengd met ingevroren mango's en pittige sinaasappelsap, absorberen chiazaadjes alle heerlijke vloeistoffen, waardoor een dromerige jam-achtige textuur ontstaat, perfect om dit drankje apart te maken. Draai de chia jam met mango's in de dikke smoothie en het verfrissende drankje bereikt romige perfectie.

Zin in een smoothie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een groot glas heerlijke lactosevrije framboos chia smoothie met banaan of een heldergroene appel en spirulina smoothie zal je dorst zeker lessen.

Geniet van een ingevroren mango smoothie met gember en zoete honing

Een ingevroren mango en banaan smoothie is ongelooflijk makkelijk te maken, en in slechts een paar minuten kun je genieten van de frisse, tropische drank. De zoetheid komt grotendeels van het fruit, maar door honing toe te voegen wordt het doordrenkt met een andere heerlijke natuurlijke zoetstof met bloemige ondertonen.

Omdat de drank van nature al snoep is, zorgt de toevoeging van gember voor evenwicht en een milde warmte. Gember heeft een frisheid en een milde aardsheid die, in dit geval, nuance brengen in een toch al heerlijk drankje.