Citroen trifle zonder lactose

Citroen trifle zonder lactose

20 min.
Met slechts een paar ingrediƫnten maak je een heerlijk dessert op maat voor citroenliefhebbers! Onze lactosevrije citroentrifle knalt van de frisse en zoete smaken en zal zeker in de smaak vallen bij het dessert. Een variatie op de klassieke trifle, deze versie brengt een lactosevrije update zonder de heerlijke, pittige smaak op te offeren. Serveer het als een heerlijk dessert voor vrienden en familie of wanneer je gasten op bezoek krijgt en toe bent aan een zoete traktatie. Ze zullen er dol op zijn!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-citroen-trifle/

Bereidingswijze

  • Meng suiker en citroenschil door yoghurt.
  • Verkade niza kokoskoekjes grof crumble.
  • Maak in mooie glazen laagjes van koekjeskruimels, lemon curd en yoghurt. Herhaal de laagjes en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt de trifle direct na het maken serveren, maar je kunt hem ook gekoeld serveren. Zet de glazen na het in elkaar zetten gewoon een paar uur in de koelkast en serveer het dessert koud en vers als je dat liever hebt.

Tips

Let er bij het samenstellen op hoe je elke laag verdeelt. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van alle lagen om te voorkomen dat je een lepel krijgt waarin een van de lagen overheerst of overheerst.

Vragen over lactosevrije citroen trifle

Ons makkelijke lactosevrije citroen trifle recept is voor iedereen om van te genieten, en als je staat te popelen om aan dit heerlijke dessert te beginnen, lees dan hieronder verder om er meer over te weten te komen!

Wat is een lactosevrije citroentrifle?
Onze lactosevrije citroen trifle heeft dezelfde basiscomponenten als de Engelse trifle - alleen met een paar heerlijke aanpassingen. Het dessert bestaat nog steeds uit de drie meest voorkomende soorten lagen: verkade niza kokoskoekjes, custard en pittige room op basis van zuivel, in dit geval lagen van crumble, lemon curd en yoghurt gemengd met suiker en citroenschil. Onze versie is volledig lactosevrij, maar de smaken en aroma's zijn nog steeds hetzelfde - zo niet beter!
Kan ik lactosevrije citroen trifle van tevoren maken?
Ja, je kunt de trifle inderdaad van tevoren maken. Het kan zelfs beter smaken omdat de smaken dan beter in elkaar overlopen. Je kunt het een dag van tevoren maken, maar vergeet niet om het afgedekt te bewaren zodat het vers en luchtig blijft.
Hoe lang is een lactosevrije citroentaart houdbaar?
Een trifle is het lekkerst direct na het maken, wanneer de textuur is uitgehard en de smaak nog vers is. Heb je restjes over, dan zijn ze in de koelkast 3-4 dagen houdbaar, luchtdicht afgedekt in plasticfolie. Hoe langer ze in de koelkast staan, hoe groter het risico dat ze hun pieksmaak en consistentie verliezen, dus houd daar rekening mee.

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
500 ml
Suiker
2 el
Zest van een citroenen
Lemon curd
1 potja
Verkade niza kokoskoekjes
10

Trifle met citroen en yoghurt zonder lactose - makkelijk, eenvoudig en lekker dessert

Verblind je gasten met een onvergetelijk en onweerstaanbaar dessert! Deze eenvoudig te maken lactosevrije citroentrifle met lemon curd en yoghurt barst van de felle kleuren en zoete smaken, klaar om elke maaltijd met een hoge noot af te sluiten. Er zijn maar een paar eenvoudige stappen voor nodig en vrienden en familie zullen je er dankbaar voor zijn. Verpakt en opgestapeld met verse en zoete heerlijkheden, zou je nalaten niet te genieten van dit lekkere dessert!

Laagjes heerlijke lemon curd met verkade niza kokoskoekjes en zoete lactosevrije yoghurt

De trifle is opgebouwd uit laag na laag heerlijke lemon curd, lactosevrije yoghurt gemengd met pittige citroenschil en knapperige, zoete niza kokoskoekjes. Boven elkaar zorgen ze ervoor dat elke lepel een indrukwekkende smaak en geweldige textuur heeft. De kwark brengt een sterke, geconcentreerde wrange smaak die je smaakpapillen op precies de juiste manier wakker schudt. De zoete verkade niza kokoskoekjes zorgen voor het onvervangbare knapperige element.

Ga verder op de citrusweg met een paar koude bolletjes lactosevrij citroen ijs perfect om je smaakpapillen het hele jaar door te prikkelen! Of probeer onze citrus ijslolly's met yuzu en lactosevrije yoghurt ijslolly's .