Lactosevrije Fraisier

Lactosevrije Fraisier

1 u
Ons recept voor lactosevrije Fraisier is alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een zoete, frisse en onvergelijkbaar lekkere taart om je gasten mee te verwennen. De Aardbei Fraisier is een eeuwenoude desserttraditie in Frankrijk. Nu kun je je mooiste Franse koksmuts opzetten en deze werkelijk prachtige taart in een lactosevrije versie proberen.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-fraisier/

Bereidingswijze

Taart
 • Verwarm de oven voor op 170°.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bereid een bakring met een diameter van ongeveer 22 cm.
 • Klop eiwitten schuimig. Voeg suiker toe en klop verder tot zich stijve pieken vormen.
 • Spatel het bakmeel en de gemalen amandelen erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en bak 30 minuten.
Vullen
 • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaden eruit. Verwarm lactosevrije melk, suiker, vanillesuiker en custardpoeder in een steelpan op laag vuur tot het ingedikt is. Giet in een diepe schaal en laat afkoelen.
 • Klop margarine en suiker luchtig. Voeg het afgekoelde custardpoeder toe en klop tot een luchtig mengsel.
 • Breng water aan de kook met 120 g suiker. Verwarm tot het 121°C is.
 • Klop ondertussen eiwitten stijf met de resterende suiker. Voeg al kloppend voorzichtig de siroop toe. Ga door tot zich stevige, witte pieken vormen en het mengsel is afgekoeld.
 • Combineer het custardpoeder met het eiwit en het suikermengsel. Vul in een spuitzak en zet in de koelkast.
De taart in elkaar zetten
 • Halveer de aardbei en snijd 2 cirkels uit de taart met behulp van de bakring.
 • Bekleed de bakring met plasticfolie en leg er een van de cirkels in.
 • Schik de aardbei met de platte kant tegen de rand van de bakring.
 • Spuit de room rond de aardbei en in een dunne laag over de taartbodem.
 • Verdeel de resterende aardbei (bewaar wat voor decoratie) en voeg de rest van de room toe. Leg de tweede taartcirkel op de room en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
 • Verwijder voor het serveren voorzichtig de bakring, bestuif met poedersuiker en garneer met aardbei.
Eet smakelijk!
Tips

Het is belangrijk om de taart in de koelkast te laten rusten - minstens 2 uur, maar liever een nacht. Zo kan de room opstijven en kunnen de smaken zich vermengen. Het maakt het ook gemakkelijker voor de taart om zijn vorm vast te houden wanneer je hem aansnijdt.

Vragen over lactosevrije Fraisier

Lees verder om alles te weten te komen over de Franse aardbei taart zodat je zelf een mooie lactosevrije Fraisier taart kunt maken.

Wat is een lactosevrije Fraisier taart?
De Fraisier taart dateert uit de 19th eeuw in Frankrijk en is niet weg te denken uit Franse patisserieën. De naam komt van het Franse woord voor aardbei: fraise. Traditioneel heeft een Fraisier een luchtige biscuitbodem, een smeuïge vulling van room en, je raadt het al, heel veel aardbeien. Ze zijn rondom de taart gerangschikt, waardoor ze er karakteristiek uitzien als Fraisier. In onze lactosevrije versie maak je dezelfde authentieke, traditionele taart - alleen met ingrediënten zoals melk en margarine zonder lactose.
Hoe lang is een lactosevrije Fraisier taart houdbaar?
Onze lactosevrije Fraisier taart is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar hem in een luchtdichte verpakking om hem vers te houden en te voorkomen dat hij uitdroogt. Je kunt de aardbei bovenop de taart verwijderen en deze in een eigen bakje bewaren. We raden aan om de taart binnen een paar dagen te eten voor de beste smaak en textuur.
Kun je lactosevrije Fraisier taart invriezen?
Ja, je kunt een lactosevrije Fraisier taart invriezen. De textuur kan echter veranderen, vooral door de verse aardbei, die kan veranderen als hij ontdooit. Als je besluit om hem in te vriezen, is hij 1-2 maanden houdbaar in huishoudfolie. Let op: hoe langer je het ingevroren bewaart, hoe groter het risico dat het wat textuur en smaak verliest wanneer het ontdooid wordt. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het gaat eten.

Ingrediënten

Taart
Eiwit
300 g
Suiker
70 g
Bakmeel
60 g
Gemalen amandelen
300 g
Vullen
Vanillestokje
½
Halfvolle melk zonder lactose, lactosevrij
200 g
Suiker
20 g
Custardpoeder (let op: kan sporen van melk bevatten)
20 g
Plantaardige margarine
200 g
Bruine suiker
70 g
Water
40 g
Suiker
150 g
Eiwit
75 g
Aardbeien
500 g
Poedersuiker voor decoratie

Maak indruk op vrienden en familie met een prachtige Fraisier taart zonder lactose

Met een prachtige lactosevrije Fraisier taart maak je eenvoudig indruk op je vrienden en familie. Prachtige rode aardbeien eisen de aandacht op wanneer ze rond de rand van de taart zijn gerangschikt, terwijl de verrukkelijke crèmevulling hem nog onweerstaanbaarder maakt, vooral wanneer hij op een luchtige taartbodem is geplaatst. Samen vormt dit een verrukkelijk dessert dat past bij Franse royalty's, wat betekent dat jij en je vrienden je moeten voorbereiden op een vers, zoet en volstrekt onweerstaanbaar dessert.

Dezelfde resultaten in smaak, textuur en uiterlijk

Een traditionele Franse aardbei Fraisier taart is licht en luchtig met een romige vulling en verse bessen. Het draagt veel tradities en verwachtingen met zich mee, en onze lactosevrije versie voldoet aan al deze verwachtingen. De bodem is wolkachtig licht en de romige vulling met vleugjes vanille is gemaakt met lactosevrije melk en plantaardige margarine voor een luchtige textuur die iedereen uitnodigt om van een stukje te genieten. Met de verse aardbei zal je elke hap verwelkomen en waarschijnlijk om meer vragen.

Als je nog steeds behoefte hebt aan een aardbei fix, overweeg dan een verfrissende lactosevrije aardbei ijslolly voor een lichte en smakelijke traktatie. Of misschien wil je 's ochtends of 's middags vers fruit en bessen eten met een lactosevrije smoothie met bananen en frambozen.