Lactosevrije Fraisier

Lactosevrije Fraisier

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(5 stemmen)

> 60 minuten

Ingrediënten

Voor de cake

  • 300 g eiwitten
  • 70 g suiker
  • 60 g bloem
  • 300 g broyage

Botercrème

  • ½ vanillestokjes
  • 200 gram Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 20 g suiker
  • 20 g custardpoeder let op: kan sporten van melk bevatten
  • 200 g plantaardige margarine
  • 70 g basterdsuiker
  • 40 gram water
  • 150 g suiker
  • 75 g eiwitten
  • 500 g Aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°. Leg een bakring met een diameter van ongeveer 22 centimeter klaar. Klop eiwitten wit en schuimig. Voeg suiker toe en klop verder op tot stijve pieken vormen. Spatel de broyage (maak het eventueel zelf van 150 gram suiker en 150 gram amandelpoeder) en bloem er door. Stort het beslag op de bakplaat, strijk glad en bak in 30 minuten in de warme oven. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit Doe de lactosevrije melk, suiker, vanillemerg en custardpoeder in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat koken tot het ingedikt is. Stort de banketbakkersroom in een diepe schaal en laat afkoelen. Klop margarine en suiker luchtig en los. Voeg de koude banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème. Breng water met 120 gram suiker aan de kook en verhit tot 121°C. Klop ondertussen eiwitten met overige suiker tot wit schuim. Schenk voorzichtig, al kloppend, de suikersiroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen tot stevige, witte pieken vormen en het mengsel is afgekoeld. Voeg de afgekoelde meringue toe aan de botercrème en blijf kloppen tot een mooie crème.Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik. Halveer de aardbeien. Snijd 2 cirkels uit de cake met behulp van de bakring. Bekleed de bakring met acetaatfolie en leg een cake in de bodem van de bakring. Schik de aardbeien helemaal rondom met de platte kant tegen de rand van de bakring. Spuit de crème rondom de aardbeien en een dunne laag over de bodem van de cake. Zet dan de overige aardbeien rechtop in de crème.en vul verder af met de crème. Leg de bovenkant van de cake op de crème en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast. Verwijder de bakring en het acetaatfolie voorzichtig en bestuif met poedersuiker en garneer met aardbeien.

Print