Lactosevrije vanilleyoghurttaart

Lactosevrije vanilleyoghurttaart

Dit is een makkelijke vanilleyoghurt taart, gemaakt van lactosevrije yoghurt. In dit recept hebben we de volle yoghurt gebruikt maar dit kan ook vervangen worden voor de halfvolle yoghurt. Dan smaakt hij iets minder romig, maar zeker niet minder lekker!

Bereidingswijze

  • Laat de yoghurt in een schone theedoek 1,5 uur uitlekken. Zo wordt het een soort hangop. Vang het vocht op.
  • Leg een velletje bakpapier op de bodem van een 24 cm doorsnede springvorm en zet de rand er omheen. Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en meng er de koekkruimels door. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm 10 minuten in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer deze. Zet de gehalveerde aardbeien met de platte kant tegen de rand van de springvorm en verdeel de resterende aardbeien over de bodem. Verhit 100 ml van het opgevangen vocht van de yoghurt (niet aan de kook brengen!) en los de uitgeknepen blaadjes gelatine, er één voor één in op. Roer hier nu eerst de suiker door totdat dit ook helemaal is opgelost. Laat dit even afkoelen tot kamer temperatuur. Roer, als dit is afgekoeld, de yoghurt en het vanille extract er doorheen en zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  • Stort de yoghurt in de springvorm en strijk glad. Laat de taart enkele uren in de koelkast opstijven. Decoreer de taart met wat extra (rood) fruit.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Arla Lactofree volle yoghurt
1500 ml
Aardbeien
500 g
Suiker
75 g
Bastognekoekjes
15
Plantaardige margarine
75 g
Gelatineblaadje
12
Vanille-extract
2 tl