Lactosevrije ontbijtkwarktaart

Lactosevrije ontbijtkwarktaart

Ontbijten met taart? Doen! Maar kies dan wel voor deze variant, want lekker dat-ie is. We maken een crunchy bodem van havervlokken en hazelnoten en vullen die met Arla Lactofree magere kwark.

Bereidingswijze

  • • Verwarm de oven voor op 170 graden. • Maal 150 gram havervlokken in een keukenmachine tot meel. • Smelt de kokosolie in een steelpannetje. • Hak de hazelnoten fijn en meng met het havermeel, de kokosolie en 4 eetlepels honing tot een deeg. Kneed tot een deegbal. • Bekleed een springvorm met een doorsnede van 26 centimeter met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk aan met de achterkant van een lepel. Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen zo’n 1 centimeter omhoog komt. • Bak de taartbodem in zo’n 25 minuten goudbruin en knapperig in de oven. • Laat de taartbodem helemaal afkoelen en vul daarna met de Arla lactofree magere kwark. Maak af met de overgebleven honing en het fruit.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Kokosolie
100 g
Havermout
225 g
Hazelnoten
95 g
Honing
6 el
Arla Lactofree Magere kwark
250 ml
Rood fruit
250 g