Lactosevrije overnight chiapap met gebakken rabarber

Lactosevrije overnight chiapap met gebakken rabarber

Overnight chia oats met lactosevrije melk, gebakken rabarber en amandelen. Een heerlijke en makkelijk ontbijt die ook gegeten kan worden aan de lunchtafel, als tussendoortje of dessert.

Bereidingswijze

Overnight chiapap
  • Mix alle ingredienten goed en plaats vervolgens het mengsel in de koelkast voor op zijn minst 4 uur, bij voorkeur overnight
Gebakken rabarber
  • Doe de rabarber in een ovenschaal met de suiker. Doe vervolgens het water erbij en grill voor 5 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Voeg daarna de munt en gember toe en laat het mengsel afkoelen.
  • Doe de chia oats in 4 glazen en verdeel de gebakken rabarber en de amandelen erover. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip

De chia pap kan ook gemaakt worden met gewone melk en skyr als je lactose verdraagt. In plaats van rabarber kun je ook pruimen gebruiken - dan heb je ook een heerlijke topping voor de herfst.

Ingrediënten

Overnight Chiapap
Arla Lactofree Volle melk
200 ml
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
200 ml
Chiazaadjes
3 el
Suiker
1 el
Vanillesuiker
1 tl
Gebakken rabarber
Rabarber in kleine stukjes
200 g
Suiker
2 el
Water
50 ml
Fijn geraspte verse gember
1 tl
Fijngehakte verse muntblaadjes
2 el
Amandelen
25 g