Lactosevrije warme chocolademelk met marshmallows
  • Arla
  • Recepten
  • Lactosevrije warme chocolademelk met marshmallows

Lactosevrije warme chocolademelk met marshmallows

10 min.
Snuggle up met een zoete en romige lactosevrije warme chocolade met marshmallows. Gemaakt van pure chocolade is de smaak intens, perfect om te worden getemperd door zachte marshmallows. Pak je favoriete mok, haal de pure chocolade tevoorschijn en geniet van wat snel je nieuwe favoriete warme drank zal worden!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-warme-chocolademelk-met-marshmallows/

Bereidingswijze

  • Breek of hak de pure chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm lactosevrije melk in een steelpan tot bijna het kookpunt (ongeveer 65 ᵒC).
  • Haal de pan van het vuur en roer de chocolade door de hete melk tot hij helemaal is opgelost.
  • Giet het in 2 hoge glazen of mokken.
  • Verdeel er minimarshmallows over. Als ze groot zijn, snijd ze dan eerst in kleine stukjes.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt verschillende marshmallows gebruiken, afhankelijk van de smaak die je lekker vindt. Als je gewoon lekker zoet wilt, kies dan voor klassieke vanille marshmallows. Maar je kunt ook kiezen voor gearomatiseerde varianten die, wanneer ze gesmolten zijn, langzaam overig smaken afgeven zoals exotische, fruitige kokos of verse munt.

Vragen over lactosevrije warme chocolade

Wij hebben de antwoorden op al je vragen. Lees hieronder verder om alles te weten te komen over het maken van warme chocolade.

Hoe maak je lactosevrije warme chocolade dikker?
Als je je lactosevrije warme chocolademelk dikker wilt, verhoog dan de hoeveelheid pure chocolade ten opzichte van de melk of gebruik minder melk. Je kunt kiezen voor chocolade met een hoger chocoladepoederpercentage, waardoor de drank ook dikker wordt. Hierdoor wordt de smaak brutaler en intenser.
Hoe maak je lactosevrije warme chocolade smoother?
Voor een gladde en romige consistentie hakt u de chocolade fijn en gelijkmatig. Zo smelt hij gemakkelijker en gelijkmatiger. Voeg de chocolade geleidelijk toe in plaats van in één keer. Roer tot hij smelt en volledig opgaat in de melk en blijf toevoegen tot alles gesmolten is. Als het nog steeds niet helemaal glad is, kunt u een garde of dompelmixer gebruiken.
Hoe maak je lactosevrije warme chocolademelk met pure chocolade?
Pure chocolade is een belangrijk onderdeel van dit recept, omdat het een pittige smaak toevoegt en het dik maakt. Het mengen met warme melk is een langzaam en nauwgezet proces. Zorg ervoor dat je constant roert, zodat het langzaam en geleidelijk smelt. Voor een bittere, minder zoete smaak kies je pure chocolade met een hoger cacaopercentage. Voor een zoetere smaak kiest u een minder donkere soort. Houd er rekening mee dat dit ook invloed heeft op de consistentie, waardoor het dunner wordt.

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
300 ml
Pure chocolade
100 g
Marshmallows
50 g

Gemakkelijke zelfgemaakte lactosevrije warme chocolade met marshmallows

Maak een eenvoudige zelfgemaakte lactosevrije warme chocolademelk met marshmallows wanneer je zin hebt in iets zoets vol vertrouwde smaken en aroma's. Met slechts een paar ingrediënten kun je een heerlijke, troostende warme drank maken die zeker een maagverwarmende stemmingsbooster is. Het maakt niet uit wanneer je ervan geniet, het geeft je een warm en knus gevoel en vult je met krachtige, intense chocoladesmaken.

Als je op zoek bent naar overig warm drinken, kun je niet misgaan met kalmerende kamillethee met lactosevrije melk of een smaakvol en aromatisch kopje lactosevrije chai latte.

Heerlijke combinatie van pure chocolade, lactosevrije melk en zachte marshmallows.

We zetten smaak op de voorgrond omdat we weten hoe belangrijk de diepe, chocoladeachtige smaak in een warme chocolade met marshmallows is; de eenvoudige maar rijke en zoete smaakcombinatie past bij alle smaken.

Witte, wolkachtige marshmallows helpen het zoetgehalte te verhogen, terwijl hun luchtige textuur overeenkomt met de diepe nuances van de chocolade, waardoor een heerlijke romigheid ontstaat.

Door lactosevrije melk te gebruiken, kun je iedereen laten meegenieten van deze heerlijke explosie van rijke maar eenvoudige smaken. Hoewel het geen lactose bevat, smaakt het net zo lekker en heeft het dezelfde textuur als gewone melk! Wat is er niet leuk aan?