In een recept voor krokante luqaimat kan staan dat je de met roomkaas gevulde hapjes twee keer moet bakken. Tweemaal gebakken zoete deegballetjes zijn extra krokant. Als je ze de eerste keer bakt, doe dat dan slechts 1-2 minuten tot ze licht goudbruin zijn en haal ze dan uit de olie. Als u ze opnieuw bakt, laat je ze bakken tot ze diep goudbruin zijn. Laat ze tussen de eerste en tweede keer bakken afkoelen. Tijdens de eerste keer bakken worden ze gaar, en de tweede keer geeft ze een krokante buitenkant.
Met het beste recept voor luqaimat bij de hand is het maken van deze lekkere iftar-traktaties voor de ramadan snel en gemakkelijk. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen om meer te weten te komen over de traditionele zoete deegballetjes.
Roomkaas, gekookt
|
100 g |
---|---|
Melk
|
240 ml |
Algemeen bloem
|
240 g |
Plantaardige olie
|
240 ml |
Gist
|
1 tl |
Gehakte walnoten
|
100 g |
Plantaardige olie
|
720 ml |
Water
|
240 ml |
---|---|
Suiker
|
400 g |
Citroensap
|
1 tl |
Rozenwater
|
2 el |
Walnoten
|
|
---|---|
Kastanjes
|
Luqaimat wordt gemaakt met een gistdeeg dat in plantaardige olie wordt gebakken. Hierdoor krijgen ze de knapperige buitenkant en de malse binnenkant waarvoor ze bekend en geliefd zijn. De luchtige binnenkant van de bolletjes verbergt een kern van roomkaasvulling met krokante stukjes walnoot. De mild smakende, maar lichtzure en hartige kaasvulling brengt de zoetheid van de traktatie perfect in evenwicht en voorkomt dat deze in siroop gedrenkte deegballetjes te zoet worden.
Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten met een kaasvulling, raden we je aan ons recept voor sambousek met kaas en ons recept voor börek met kaas te bekijken.
Luqaimat, lugaimat, lokma, awamat, Arabische donutballetjes, zoete dumplings uit het Midden-Oosten, Emirati fritters – een heerlijke snack met veel verschillende namen! Maar hoe je ze ook noemt, deze zoete, gefrituurde lekkernijen zijn perfect voor de ramadan. Gevuld met roomkaas en walnoten, gebakken tot goudbruine perfectie en gedoopt in een eenvoudige siroop met rozenwater zijn deze hapjes knapperig, krokant en kleverig.
Voor een gerecht dat ook heerlijk knapperig is aan de buitenkant en een smeuïge vulling heeft, bekijk je ons recept voor gefrituurde qatayef.
Luqaimat-donuts met roomkaas zijn heerlijke desserthapjes of tussendoortjes voor de ramadan. Bereid het deeg van tevoren, zodat het de tijd heeft om te rijzen terwijl je samen met je gezin eet. Terwijl de anderen zich na de maaltijd ontspannen, ga je terug naar de keuken om de donutballetjes te maken en te bakken. Zo kun je ze warm en vers serveren en ervan genieten als ze op hun knapperigst en luchtigst zijn.
Nadat je de hapjes met een eenvoudige siroop hebt besprenkeld, kun je ze decoreren met verschillende smakelijke traditionele luqaimat-ingrediënten, afhankelijk van of je de zoete en nootachtige smaken wilt versterken of ze wat pittiger wilt maken.
Door ze te bestrooien met gesuikerde noten of geroosterde sesamzaadjes bereik je het eerste, terwijl je het laatste kunt doen door ze te bestrooien met gemalen specerijen zoals zoet-pittige kaneel, pittige kardemom of delicate, bloemige saffraan. Deze kruiden kunnen natuurlijk ook in het beslag zelf worden gebruikt. Om de luqaimat zoeter te maken kun je ze zelfs met poedersuiker bestrooien.
Combineer ook eens andere noten, zoals pistachenoten, amandelen of hazelnoten, met onze milde luqaimat met roomkaas. De groene pistachenoten zien er bijzonder mooi uit wanneer ze bovenop de met stroop bedekte donutballetjes worden gestrooid.