Paaslamcake

Paaslamcake

1 u
Wat is een betere manier om Pasen te vieren dan met een leuke en schattige paaslamcake? Met dit eenvoudige recept, simpele ingrediënten en een lamsvormige bakvorm, kun je je paasgasten trakteren op een heerlijke cake die net zo smakelijk als feestelijk is.
https://www.arla.nl/recepten/paaslamcake/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (conventionele oven).
  • Klop de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot het luchtig is.
  • Voeg één voor één de eieren toe, goed roerend na elk ei.
  • Meng de bloem en het bakpoeder, zeef in het beslag en spatel het er kort doorheen.
  • Smelt de boter en klop deze met de olie en bloem.
  • Zet de vorm in elkaar, indien nodig, en bestrijk deze grondig met het invetmengsel.
  • Giet het beslag in de vorm, laat minstens twee vingers breedte ruimte vanaf de bovenrand. Tik de gevulde vorm lichtjes op het werkblad om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  • Bak op de onderste richel in de oven gedurende 45 minuten.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, open deze dan voorzichtig om de cake eruit te halen of keer de vorm om, afhankelijk van het type vorm dat je hebt.
  • Bestuif met poedersuiker en serveer op een schaal.
Eet smakelijk!
Tips

Als je geen paaslamvorm hebt, kun je nog steeds een paaslamcake maken. Bak de cake in een vierkante bakvorm van 20x20 cm of een rechthoekige bakvorm van 23x33 cm. Je moet mogelijk de baktijd aanpassen op basis van hoe groot je bakvorm is, dus houd de cake in de gaten terwijl hij bakt en controleer op gaarheid met een satéprikker of tandenstoker. De cake is klaar wanneer de satéprikker of tandenstoker schoon uit het midden van de cake komt. Laat de cake volledig afkoelen, snijd hem dan uit de vrije hand in een lamsvorm of volg een schets die je van het internet hebt geprint. Decoreer met glazuur, icing of iets dergelijks, en daar heb je het, een paaslamcake gemaakt zonder vorm.

Ingrediënten

Beslag
Ongezouten boter
150 g
Suiker
130 g
Vanille suiker
2 tl
Zout
¼ tl
Eieren
3
Bakmeel
180 g
Bakpoeder
1 tl
Voor het invetten van de vorm
Boter
1 tl
Smaakneutrale olie
1 tl
Bakmeel
1 tl
Poedersuiker voor decoratie

Geniet van een feestelijke paaslamcake

Vier het begin van de lente en de feestelijke geest van Pasen met een paaslamcake. Het is perfect om te serveren als de zoete afsluiting van een paasmenu, maar je kunt het ook bakken voor een middagtraktatie geserveerd met een dampende kop thee of koffie, of laat het stralen op een paasbrunchtafel. Deze lamcake biedt je de essentie van Pasen en belooft een hit te zijn bij zowel volwassenen als kinderen. Laat de paaslamcake het hoogtepunt zijn van je paasvieringen, en breng glimlachen en een vleugje grilligheid naar je samenkomst.

Delicate en klassieke vanillecakebasis

De heerlijke combinatie van smakelijk en feestelijk begint met een klassieke vanillesmaak. De delicate cakebasis heeft een vochtige, tedere kruim en een rijke vanillesmaak, wat je een onweerstaanbare mix van smaak en textuur geeft. Het vormt de perfecte basis voor de zoete bestuiving van poedersuiker, waardoor de cake tot de laatste hap genietbaar is.

Eenvoudig bakken met een schattige lamsvorm

Met dit recept heb je geen arsenaal aan bakgereedschap nodig. De lamscakevorm doet het werk voor je en creëert de vorm en look die je nodig hebt. Klassieke lamsvormen hebben een prachtig 3D-achtig effect, dus wanneer je de cake uit de vorm haalt of opent, is hij bijna klaar om te serveren zoals hij is. Bestuif het gewoon met poedersuiker, versterk de feestelijke look, voeg een romige smaak toe en maak het klaar om op een schaal te zetten en te serveren.

Wil je andere schattige paaslekkernijen proberen? Bak dan onze eenvoudige paaskwarkkonijntjes, paascakepops met sprinkels of heerlijke paashaascake. Ze zijn allemaal heerlijk op zichzelf, maar ze zullen er ook prachtig uitzien naast je paaslamcake.

Ideeën voor het decoreren van je paaslamcake

Hoewel de cake na een snelle bestuiving van poedersuiker klaar is om te serveren, kun je hem gemakkelijk verder decoreren.

Creëer een authentieke lamslook door een klassieke botercrème of roomkaasglazuur te maken, afhankelijk van wat je lekker vindt, en bedek de cake met een laag gladde glazuur als basis. Voor een realistisch wolleffect, gebruik je een spuitzak met een stervormig mondstuk om kleine toefjes of rozetten van glazuur over de hele cake aan te brengen, waardoor de illusie van pluizige wol ontstaat.

Als je het een nog feestelijker uiterlijk wilt geven, kleur dan het glazuur in alle kleuren van de regenboog. Je kunt oren maken van dun uitgerold marsepein of fondant, chocoladechips of zwarte glazuur gebruiken voor de ogen, en een klein roze fondant of een gespoten glazuurneusje maken om het gezicht compleet te maken en het lam een cartoonachtige, grillige uitstraling te geven.

Om het paasthema te omarmen, versier je de bevroren cake met een strooisel van eetbare bloemen, zoals viooltjes of madeliefjes, die levendige kleurexplosies toevoegen. Kleine pastelkleurige snoepeitjes of zelfs kleine fondantkuikentjes kunnen ook rond het lam worden gestrooid voor een feestelijke paasscène.