Skyr naturel met vijgen

Skyr naturel met vijgen

5 min.
Maak kennis met je nieuwe favoriete ontbijtsmaak met deze granaatappel en vijg als topping voor skyr. De romige, pittige skyr komt tot leven met sappige granaatappel, malse vijg en de warme omhelzing van honing en kaneel. Of het nu een stralend begin van je ochtend is of een heerlijke afsluiting van je dag, deze topping maakt van elke hap een gedenkwaardig moment.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-naturel-met-vijgen/

Bereidingswijze

  • Snijd vijgen in vieren.
  • Giet skyr in een kommetje.
  • Voeg granaatappelpitjes, vijgen, een snufje kaneel en honing naar smaak toe.
Eet smakelijk!
Tips

Zoek vijgen met een dieppaarse kleur die een beetje zacht zijn - ze moeten zachtjes meegeven als je erop drukt. Kies zware granaatappels met een gelijkmatige kleur. Versheid betekent dat je de lekkerste en sappigste ervaring krijgt.

Tips

Omgaan met granaatappelpitjes kan tijd kosten omdat ze klein en delicaat zijn. Om 's ochtends tijd te besparen, kun je ze van tevoren klaarmaken zodat je ze op je ontbijt kunt strooien.

Vragen over granaatappel en vijg topping

Benieuwd naar de geheimen van deze heerlijke topping? Zoek dan niet verder. We hebben hieronder een aantal antwoorden op veelgestelde vragen verzameld.

Hoe snijd je een granaatappel als topping?
Begin met het afsnijden van de kroon van de granaatappel en maak ondiepe insnijdingen langs de ribbels, zodat er partjes ontstaan die gemakkelijk uit elkaar getrokken kunnen worden boven een kom water. Schep de zaden eruit met een lepel of je vingers. Het water helpt bij het scheiden van de zaden, die naar de bodem van de kom zinken, en het resterende vlies, dat naar het oppervlak drijft.
Hoe snijd je vijgen voor de topping?
Verwijder de steel en leg de vijg met de platte kant naar beneden op een snijplank. Snijd de vijgen in partjes of kwartjes of verwijder de schil en snijd ze in blokjes.
Welke smaken passen bij granaatappel en vijg als topping op skyr of yoghurt?
Honing en kaneel zijn perfecte partners voor granaatappel en vijg. Ze voegen diepte en warmte toe terwijl ze de zuurgraad van skyr of yoghurt in balans brengen.

Ingrediënten

Skyr
Vijgen
2
Granaatappelpitjes
Een snufje kaneelpoeder
Honing

Zure granaatappel en zoete vijg - het perfecte beleg voor skyr of yoghurt

Als je granaatappels en vijgen over je skyr of yoghurt strooit, gebeurt er iets magisch. De pittige smaak van granaatappels gaat naadloos samen met de zachte snoep van vijgen, waardoor een heerlijke smaakfusie ontstaat voor de romige basis. En naast de onberispelijke smaak komen de felrode zaden en de dieppaarse vijgen samen om een minikunstwerkje te creƫren in je ontbijt of dessert.

Als je van de heerlijke smaak van vijgen houdt, kijk dan eens naar ons recept voor vijgen, appel en honing als topping voor skyr . En als je houdt van de levendige kick van granaatappel, probeer dan dit recept voor granola met quinoa en granaatappel topping voor skyr ).

Zoet je ontbijt met een snufje kaneel en een scheutje honing

Geef je ochtend een vleugje zoetigheid door een snufje kaneel en een drupje honing aan je ontbijt toe te voegen. De zoete honing versterkt de natuurlijke smaak van de vijgen en brengt de pittige granaatappel in balans, terwijl kaneel voor een gezellige warmte zorgt.