Arla skyr met vijgen, appel, honing en verse munt
  • Arla
  • Recepten
  • Arla skyr met vijgen, appel, honing en verse munt

Arla skyr met vijgen, appel, honing en verse munt

Vijgen en honing vormen een tijdloos duo, en als ze samenwerken met knapperige appels, verfrissende munt en pittige skyr, gaat hun samenwerking nog een stapje verder. Of je deze topping nu toevoegt aan je ontbijtbowl, 's middags als traktatie eet of als verfrissend dessert neemt, deze fusie van smaken is een echte winnaar.
https://www.arla.nl/recepten/arla-skyr-creamy-met-vijgen-appel-honing-en-verse-munt/

Bereidingswijze

  • Verdeel skyr in 2 kommen.
  • Snijd elke vijg in 6 partjes en leg ze op de skyr.
  • Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in appelpartjes.
  • Doe appel en honing bij de skyr en strooi de gehakte muntblaadjes erover.
Eet smakelijk!
Tips

De ervaring van deze topping hangt sterk af van de vijgen. Dus als je vijgen gaat kopen, ga dan voor de dikke vijgen met een dieppaarse kleur. Zorg ervoor dat je rijpe vijgen kiest die een beetje zacht aanvoelen als je ze aanraakt, want die zorgen voor meer snoep en smaak.

Tips

Creëer een andere zintuiglijke ervaring door de appel anders te snijden, bijvoorbeeld in stukjes of kleine dobbelsteentjes. Je kunt ook kiezen voor een zachter mondgevoel met geraspte appel. In dit geval kun je bijvoorbeeld gehakte hazelnoten of kokosvlokken toevoegen om wat knapperigheid te behouden.

Vragen over vijgen, appels en honing als topping voor skyr

Begin je ochtend met een verfrissende topping van vijgen, appels en honing. We hebben antwoorden op een aantal populaire vragen voor je.

Kun je vijgen gebruiken als topping op skyr?
Ja, je kunt vijgen gebruiken als topping voor skyr. Vijgen geven een subtiel zoete smaak die de rijke en pittige skyr heerlijk aanvult. Snijd verse vijgen in partjes en kijk hoe hun prachtige kleur een vleugje levendigheid toevoegt aan de kom.
Welke andere toppings op skyr zijn lekker met vijgen?
De zoete smaak van vijgen combineert goed met verschillende ingrediënten. In dit recept raden we een combinatie aan van vijgen, appels, honing en munt, maar je kunt experimenteren om de combinatie van jouw voorkeur te vinden.
Hoe snijd je appels voor de topping van skyr?
Om appels te snijden voor de topping, halveer je ze eerst verticaal en verwijder je het klokhuis. Schil ze of laat de schil erop zitten. Vervolgens kun je ze in partjes snijden of kiezen voor stukken ter grootte van een mond. Je kunt ze ook in kleine dobbelsteentjes snijden of zelfs een rasp gebruiken om geraspte appels te maken.

Ingrediënten

Verse vijgen
2
Skyr
450 g
Appel
1
Honing
2 el
Verse muntblaadjes, fijngehakt
4

Vijgen met honing, appel en munt - een frisse, zachte en makkelijke topping voor skyr

In de culinaire geschiedenis zijn vijgen en honing al een veelgebruikt duo in keukens over de hele wereld. Deze combinatie is al eeuwenlang geliefd en omarmd en laat zien dat de twee ingrediënten moeiteloos samengaan, en deze topping is geen uitzondering.

De zoete honing en de zachte, sappige vijgen smelten bijna in je mond met de fluweelzachte skyr die de zoetheid aanvult met zijn pittige smaak. Verse appel- en muntblaadjes zorgen voor knapperigheid en een verfrissende toets. De bereiding duurt niet lang, maar toch krijg je een verscheidenheid aan smaken en texturen die zorgen voor een bevredigende maaltijd.

Skyr is de perfecte veelzijdige basis voor verschillende toppings. Als je meer opties wilt die net zo makkelijk en snel zijn als deze, overweeg dan deze appel en framboos topping of deze banaan en chocolade topping . Als je een beetje tijd over hebt, raden we je aan jezelf te verwennen met een gepocheerde peren met steranijs en vanille topping of een aardbei en gebakken rabarber topping .