Aardappelsalade met radijsjes

45 min.
Bereidingstijd 20 min.
Aardappelsalade met radijsjes

Dit recept voor aardappelsalade met radijsjes is ontzettend makkelijk om te maken en ook super smaakvol! Je kunt de salade serveren bij een barbecue, als lunch of meenemen naar een picknick. Het is heel simpel: koude, vers gekookte aardappelen gemengd met zure crème fraîche, kruiden, radijsjes en mosterd. Maak het af met je favoriete kruiden en je hebt dé smaakmaker van de zomer.

ga naar de {originele} versie

Ingrediënten

Dressing

Zure room
400 ml
Bieslook, fijngehakt
100 g
Dille, fijngehakt
100 g
Dijonmosterd
2 tl
Versgeperst citroensap
2 tl
Grof zout
2 tl
Versgemalen peper
Kleine nieuwe aardappelen, gekookt en afgekoeld
1 kg
Radijsjes, in dunne plakjes
100 g
Doperwt
100 g
Takje dille
1

Bereidingswijze

Dressing

  • Meng de zure room met bieslook, dille, mosterd, citroensap, zout en peper. Breng de dressing op smaak.
  • Meng de gekookte aardappelen met de dressing.
  • Schik de radijsjes en erwten erop en garneer met dilletakjes en fijngehakte bieslook.
  • Laat de aardappelsalade, afgedekt, minstens een half uur in de koelkast staan. Garneer met verse kruiden.
Eet smakelijk!

Maak de aardappelsalade makkelijk van tevoren

De aardappelsalade kan een dag van tevoren worden gemaakt (wacht even met decoreren). Vind je hem wat droog, roer er dan vlak voor het serveren nog wat extra crème fraîche doorheen. Vergeet niet te proeven.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

391 Kcal

vezels 6,1 gram vezels
eiwit 10,7 gram eiwit
koolhydraten 48,2 gram koolhydraten
vet 17,1 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/aardappelsalade-met-radijsjes/