American pancakes met lactosevrije yoghurt

American pancakes met lactosevrije yoghurt

20 min.
Geniet van deze heerlijke American pancakes. Gemaakt met lactosevrije yoghurt van Arla Lactofree wat ze extra luchtig maakt. Je serveert deze lichte en luchtige pannenkoeken met blauwe bessen of met ander rood fruit. De basis is gemaakt met banaan en havermout. Super voedzaam dus. Dit is een top recept voor een gezonde start van je dag.

Bereidingswijze

  • Mix 50 ml van de yoghurt, eiwitten, 1 banaan, havermout, bakpoeder, vanille-extract en zout tot een glad beslag in een blender. Laat het 10 minuten staan en schep dan de blauwe bessen erdoor.
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met een beetje olie en gebruik dan 50 ml beslag per pannenkoekje om ze te bakken - je kunt er telkens twee of drie tegelijk bakken.
  • Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten of totdat er belletjes aan de oppervlakte van de pannenkoekjes verschijnen. Keer ze om en bak nog 1 à 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Maak de pan tussendoor regelmatig schoon met keukenpapier en gebruik telkens wat nieuwe olie.
  • Snijd de tweede banaan in plakjes. Serveer de pannenkoeken in stapeltjes met daartussen schijfjes banaan, de overgebleven blauwe bessen, een beetje yoghurt, kokos en een scheutje honing.
Eet smakelijk!
Tip

Havermout is van nature glutenvrij. Maar om 100% glutenvrije pannenkoekjes te maken vervang je de havermout voor glutenvrije havermout.

Tip

Geen fan van kokosolie? Vervang dan de kokosolie door 2 eetlepels andere plantaardige olie.

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
200 ml
Eiwitten
4
Rijpe bananen
2
Havermout
60 g
Bakpoeder
1 tl
Vanille-extract
1 tl
Zout
½ tl
Bosbessen
80 g
Gesmolten kokosolie
2 el
Kokosvlokken
2 el
Honing
2 el