Lactosevrije chiapap met bosbessen en amandel
  • Arla
  • Recepten
  • Lactosevrije chiapap met bosbessen en amandel

Lactosevrije chiapap met bosbessen en amandel

30 min.

Bereidingswijze

Zo maak je het
Voorbereiding Blueberry Chia Alamande
  • Meng de vanillepoeder, kruidnagel, kardemom, kaneel en chiazaadjes samen in een kom. Voeg de Arla LactoFree Halfvolle Melk en Arla LactoFree Halfvolle Yoghurt toe. Roer alles goed door elkaar en zet de Blueberry Chia Alamande een nacht afgedekt in de koelkast.
Blueberry Chia Alamande
  • Roer de gehakte amandelen door het chia-mengsel. Kook de gekoelde blauwe bessen samen met de kokosbloesemsuiker ongeveer 7 minuten in een steelpan. Verdeel de bosbessencompote over de bodem van een klein serveerglas en bedek de Blueberry Chia met de verse bosbessen.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voorbereiding Blueberry Chia Alamande
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
200 ml
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
200 ml
Chiazaadjes
5 el
Kardemom
1 tl
Kaneelpoeder, poeder
1 tl
Kruidnagels, gemalen
¼ tl
Vanillepoeder
¼ tl
Bodem & topping
Bosbessen, bevroren
250 g
Bosbessen, vers
200 g
Amandelen, geroosterd
75 g
Kokosbloesemsuiker
40 g