Bolognese met aubergine

Bolognese met aubergine

45 min.
Bolognese met aubergine heeft alles wat je zoekt in een smakelijke, stevige portie spaghetti met een kleine twist van aubergine en kruiden. Veel mensen over de hele wereld genieten graag van een bord stevige spaghetti met vleessaus en geraspte kaas, en met de toevoeging van aubergine en kruiden in onze smakelijke versie krijgt dit traditionele Italiaanse pastarecept een duidelijk Arabische draai. Met een geurige, smaakvolle combinatie van chilivlokken, komijn en koriander, de kruiden die wij hebben gekozen voor bolognese met een Midden-Oosters tintje. Probeer deze ramadan ons gemakkelijke Arabische spaghettirecept wanneer je zin hebt in een vullend, pittig pastagerecht.
https://www.arla.nl/recepten/bolognese-met-aubergine/

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bereid intussen de vleessaus. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de ui, de knoflook en de aubergine toe en bak die in 6-8 minuten zacht. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak tot het vlees bruin is.
  • Giet de tomatensaus erbij en roer tot het begint te koken. Doe de spaghetti in de pan en roer tot die helemaal met de saus bedekt is.
Eet smakelijk!
Tip

Een goede truc om de door jou gekozen kruiden voor bolognese meer smaak te geven, is ze te bakken in een beetje plantaardige olie voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Dat versterkt de oorspronkelijke smaak van de kruiden en maakt ze helderder en steviger. In vergelijking met droog roosteren, verandert het bakken in olie gedurende een paar minuten de smaak niet, maar de kruiden worden wel nog frisser en helderder. Je krijgt het beste resultaat als je de ongemalen kruiden bakt e ze daarna pas maalt. Maar gemalen specerijen in olie bakken werkt ook uitstekend.

Vragen over bolognese met aubergine

Een Arabische bolognese met aubergine met kruiden is een heerlijke iftar-maaltijd. Voor meer informatie over het gerecht, waaronder de beste kruiden voor spaghetti bolognese, lees je hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen erover.

Wat is bolognese met aubergine?
Een bolognese met aubergine wordt niet alleen met groente gemaakt. Het is eerder een klassieke bolognese waar ook aubergine in zit. Daarom bevat het gerecht ook gehakt, ui, knoflook, tomatensaus en natuurlijk spaghetti. Onze spaghetti bolognese met aubergine bevat ook verschillende smaakvolle kruiden. Komijn, chilivlokken en koriander maken het een heet, helder en diep gerecht met veel smaken dat je deze ramadan gewoon moet proberen als een van je iftar-maaltijden.
Hoe maak je bolognese met aubergine?
Een stevig bord bolognese met aubergine is een goede manier om het vasten te verbreken. Gelukkig is Arabische bolognesesaus met aubergine snel en gemakkelijk te maken! Bereid het gerecht door ui, knoflook en aubergine te bakken tot ze zacht zijn. Voeg het vlees en de kruiden voor bolognese toe en bak het gehakt bruin. Giet ten slotte de romige tomatensaus erbij en roer tot het begint te koken. Kook intussen de pasta in gezouten water en doe die bij de saus als de pasta en de saus allebei klaar zijn. Serveer de zelfgemaakte bolognese met aubergine met je favoriete geraspte kaas erover.
Welke kruiden gebruik je voor bolognese met aubergine?
Geen recept voor bolognese met aubergine is compleet zonder een grote variatie aan kruiden en specerijen. Ideale kruiden voor spaghetti bolognese met aubergine zijn bijvoorbeeld citrusachtige koriander, pittige chilivlokken en diepteversterkende komijn. Andere goede kruiden voor pastagerechten met een Arabisch tintje zijn verwarmende kruiden als kaneel en kardemon, die het gerecht nog verwarmender maken.

Ingrediënten

Tomatensaus met room
500 ml
Spaghetti
500 g
Olijfolie
1 el
Ui, fijngehakt
1
Knoflookteentjes, geplet
2
Aubergine, in kleine blokjes gesneden
1
Rundergehakt (mager)
500 g
Komijn
1 tl
Korianderpoeder
1 tl
Chilivlokken
1 tl

Gemakkelijke bolognese met aubergine en romige tomatensaus

Arabische spaghetti bolognese, ook bekend als allayeh, is een bekende klassieker in het hele Midden-Oosten. Hoewel ons Arabische spaghettirecept niet alle ingrediënten bevat waar allayeh bekend om staat, lijken de twee behoorlijk op elkaar. Onze bolognese met aubergine wordt bereid met een gemakkelijke maar heerlijke kant-en-klare saus, en kost weinig tijd en moeite. De zoet-pittige tomatensaus is heerlijk romig en heeft een milde, hartige smaak die een prachtige achtergrond vormt voor de chilivlokken, komijn en koriander.

Als je toevallig op zoek bent naar meer smakelijke pastagerechten, raden wij je onze recepten voor moussaka met lamsvlees en pasta, eenpanslasagne en pasta-ovenschotel met witte sausaan.

Serveer een smaakvolle Arabische spaghetti bolognese voor iftar

Een Arabische spaghetti bolognese is perfect als iftar-maaltijd. Hij verwarmt, vult en is gemakkelijk. Bolognese met aubergine vult nog meer dan een bolognese met alleen vlees. De groente geeft het gerecht veel body; tijdens het koken wordt de aubergine heerlijk zacht en romig. Hoewel aubergines vrij mild van smaak zijn, zijn ze heel geschikt om smaken van krachtige sauzen op te nemen. Dat maakt ze perfect voor een pittige bolognese met aubergine uit het Midden-Oosten, waarin veel smaken te versterken zijn.

Geniet van warme Midden-Oosterse kruiden voor bolognese

Een van de beste kruiden voor spaghetti bolognese is komijn. Deze geliefde specerij kan elk gerecht een prachtige diepte geven. De rijke smaak is robuust, aards en licht bitter en citrusachtig. Komijn brengt de zoetheid van ui en tomaat in evenwicht en maakt het gerecht complexer.

Koriander is de perfecte partner voor komijn, omdat de smaken zo goed samengaan, ook al zijn ze heel verschillend. Koriander is een beetje zoet maar toch citrusachtig zoals komijn, maar ook hartig, warm en kruidig.

De chilivlokken voegen zowel smaak als geur toe. Ze maken het gerecht flink heter en maken samen met de andere heerlijke kruiden de bolognese heerlijk warm, geurig en aromatisch.

Voeg een eigen accent toe

Hoewel dit gerecht al wat kruiden bevat, zijn andere heerlijke specerijen voor bolognese bijvoorbeeld kaneel en kardemom. Deze verwarmende specerijen zijn niet weg te denken uit de keuken van het Midden-Oosten en worden gebruikt in het eerder genoemde gerecht allayeh. De kaneel maakt het gerecht heet, scherp en aards, terwijl de pittige kardemom de citrusachtige smaken van de gemalen koriander weerspiegelt.

Als je verse koriander wilt gebruiken in spaghetti bolognese in plaats van alleen gemalen koriander, raden wij je aan het gerecht op het laatst te garneren met de blaadjes voor een mooi kleurcontrast en extra citrusachtige helderheid.

Pijnboompitten worden ook gebruikt in allayeh-bolognese met aubergine, voor wat knapperigheid. Deze smakelijke nootjes hebben een zachte, nootachtige smaak met een ingetogen zoetheid die de kruiden en specerijen voor de bolognese iets te verzacht. Zo dragen ze bij aan een goed afgeronde eetervaring. Gebruik kaneel, kardemom en pijnboompitten om deze klassieke spaghettischotel uit het Midden-Oosten compleet te maken.