Broccolicrèmesoep

Broccolicrèmesoep

45 min.
Broccolicrèmesoep met kaas is een klassieke soep, gemaakt met verse broccoli, uien, room en kippenbouillon. De soep wordt gestoofd om zo een dik en stevig gerecht vol smaak te creëren. De toevoeging van kookroom en kaas zorgt voor de perfecte balans tussen de aardse smaken van broccoli en rijke en romige aroma's die je zeker verliefd zullen maken op dit recept. Qua smaak past deze soep goed bij een groot aantal andere gerechten en is dus perfect voor een groter menu of een buffetdiner. Geniet van onze heerlijke broccolicrèmesoep met kaas als bijgerecht of licht hoofdgerecht voor de iftar in combinatie met andere klassieke ramadangerechten.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de uien in de boter tot ze zacht zijn.
  • Roer de broccoli erdoor en schenk de kippenbouillon erover. Laat 10 tot 15 minuten sudderen tot de broccoli gaar is en pureer met een staafmixer.
  • Zet het vuur lager en roer de kaas erdoor, dan de room en vervolgens de melk en knoflookpoeder.
  • Meng in een kleine kom de maïzena met wat water tot de maïzena is opgelost. Roer het door de soep om deze in te dikken. Bestrooi met zout.
  • Laat het geheel sudderen en roer regelmatig tot de soep voldoende is ingedikt. Serveer warm.
Eet smakelijk!
Tip

Voor de beste smaak en textuur gebruik je verse broccoli om deze broccolisoep te maken. Gebruik liever geen ingevroren broccoli, omdat deze zijn smaak kan verliezen wanneer het wordt gekookt. Laat de soep 10-15 minuten pruttelen tot het gaar is. Hierdoor komen de smaken vrij en wordt de soep nog smakelijker. Voor een gladde textuur blijf je pureren totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Houd de staafmixer ondergedompeld tijdens het pureren om spetters te voorkomen en een gelijkmatige consistentie te verkrijgen. Deze broccolicrèmesoep met kaas kun je heel goed van tevoren te bereiden, zodat je er later van kunt genieten. Nadat je de soep opnieuw hebt opgewarmd, mix je het geheel nog eventjes met een staafmixer om de ingrediënten weer even goed te mengen.

Vragen over broccolicrèmesoep

Heb je zin in een rijke en romige maaltijd die je snel kunt bereiden met slechts een paar ingrediënten? Probeer dan dit recept voor broccolicrèmesoep eens met hartige smaken die je smaakpapillen zeker zullen bekoren. Lees verder voor meer nuttige informatie over dit gerecht en hoe je het kunt bereiden.

Hoe maak je broccolicrèmesoep?
De bereiding van de broccolicrèmesoep met kaas is snel en eenvoudig. Smelt boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de uien. Voeg broccoli en kippenbouillon toe en laat het geheel ongeveer 10-15 minuten sudderen tot het zacht is en pureer vervolgens met een staafmixer. Verlaag de temperatuur en roer de kaas en room erdoor. Voeg vervolgens melk, knoflookpoeder en de in water opgeloste maïzena toe. Breng op smaak met zout en laat het sudderen. Roer regelmatig door tot de soep voldoende is ingedikt.
Wat kun je eten bij de broccolisoep?
Combineer de broccolicrèmesoep met iets eenvoudigs zoals warm, knapperig brood of een eenvoudige groene salade met een vinaigrettedressing om de romige en hartige smaken van de soep aan te vullen. Voor een meer vullende maaltijd combineer je de soep met gegrilde of geroosterde kip of gepocheerde zalm.
Hoe maak je de broccolicrèmesoep dikker?
De combinatie van kaas en maïzena geeft de soep een dikke en romige consistentie. Bij het toevoegen van deze verdikkingsmiddelen is het belangrijk om de soep een paar minuten te laten sudderen om de verdikkingsmiddelen te activeren en in te laten dikken terwijl het kookt. Je kunt altijd wat meer in water opgeloste maïzena toevoegen als je de soep nog dikker wilt maken.
Hoe lang blijft de broccolisoep goed in de koelkast?
Broccolicrèmesoep kan 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard. Zodra de soep tot kamertemperatuur is afgekoeld, giet je hem in een luchtdichte bak. Om te voorkomen dat er een vel op komt, leg je wat huishoudfolie rechtstreeks op de soep. Hierdoor kun je de kwaliteit van je verse broccolicrèmesoep behouden. Is de kleur of de geur veranderd? Dan kun je de soep beter weggooien.
Kun je broccolikaassoep invriezen?
Je kunt broccolikaassoep maximaal 3 maanden invriezen. Voordat je de soep gaat invriezen, laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur en doe je de soep in een luchtdichte bak. Laat aan de bovenkant van de bak voldoende ruimte over zodat de soep kan uitzetten. Om te voorkomen dat de soep gaat schiften tijdens het ontdooien, verwarm je de soep al roerend langzaam op laag vuur op. Dit zorgt ervoor dat de room en kaas in de soep verdeeld worden.

Ingrediënten

Kookroom
480 ml
Witte kaas in blik
225 g
Boter
115 g
Melk
240 ml
Ui, fijngesneden
1
Broccoli, vers gesneden
500 g
Kippenbouillon
480 ml
Knoflookpoeder
1 el
Maïzena
2 el

Heerlijke broccolicrèmesoep met kaas

Broccolicrèmesoep met kaas is heerlijk, vullend en gemakkelijk te maken. Het recept bevat verse broccoli, uien, romige kookroom, smeltende kaas, hartige kippenbouillon, melk en heerlijke knoflookpoeder. De ingrediënten komen gemakkelijk samen en door het te laten sudderen ontstaat er een dikke, smaakvolle soep die rijk, romig en licht kaasachtig smaakt met een vleugje knoflook en veel verse broccoli.

Bekijk meer iftar-recepten met kaas zoals onze kaas sambousek, kipkofta met kaas en, voor zowel iftar als suhoor, shakshuka met roomkaas.

Eet de broccolikaassoep als bijgerecht of licht hoofdgerecht

Eet onze eenvoudige kaasbroccolisoep als bijgerecht of een licht hoofdgerecht. Door de romige, kaasachtige textuur is de soep perfect om zelfgebakken brood in te dippen of te eten in combinatie met een gemengde groene salade met een vinaigrettedressing. De combinatie van verse broccoli, kaas en room is een klassieke en tijdloze combinatie die iedereen heerlijk zal vinden. Een kom hiervan is zowel vullend als heerlijk, waardoor deze soep een geweldige optie is als je op zoek bent naar een heerlijke maaltijd die niet te zwaar is. Serveer een kom met wat knapperig brood of een eenvoudige salade en je hebt een complete maaltijd die zowel heerlijk als gezond is.

Gebruik je fantasie

Verander de broccolicrèmesoep door verschillende specerijen, kruiden en zaden toe te voegen. Voeg een theelepel tijm of gember toe aan de soep terwijl deze suddert. De tijm geeft de soep een mooie aardse smaak met tonen van citrus, terwijl de gember de soep een warme kruidige smaak geeft. Je kunt ook een knapperig contrast toevoegen aan de romige consistentie door de soep te bestrooien met wat geroosterde zonnebloempitten of pompoenpitten. Voor een pittige kick garneer je de soep met wat fijngehakte rode chilipeper of gedroogde chilivlokken.