Lactosevrije appelcrumble met pruimen

Lactosevrije appelcrumble met pruimen

45 min.
Deze heerlijke appelcrumble met pruimen kan je zowel koud als warm eten. Heerlijk voor tijdens een brunch of als toetje. Je kan dit ook goed voorbereiden zodat je de crumble alleen nog maar in de oven hoeft te doen. Lekker én makkelijk dus.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de volkorenbloem, havermout, lijnzaad, hazelnoten, pecannoten, bruine suiker, olie, kaneel en Arla Lactofree roomkaas bij elkaar en wrijf met je vingertoppen tot grove kruimels. Zet dit even opzij.
  • Snij de appels en pruimen in stukjes. Doe ze in een ovenschaal en meng met de ahornsiroop en citroensap. Bedek het fruitmengsel met de deegkruimels. Zet de crumble in de oven en bak 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  • Serveer de crumble warm of koud met een schep Arla Lactofree crème fraîche.
Eet smakelijk!
Tip

Vervang hazelnoten en pecannoten door 40 g andere noten die je in huis hebt. Vervang gemalen lijnzaad door 30 g extra havermout.

Ingrediënten

Arla Lactofree Roomkaas
90 g
Volkoren bloemen
90 g
Havermout
60 g
Gemalen lijnzaad
30 g
Hazelnoten gehakt
20 g
Pecannoten gehakt
20 g
Bruine suiker
80 g
Plantaardige olie
½ el
Kaneelpoeder
1 tl
2 appels bijvoorbeeld goudreinet
4 pruimen
Ahornsiroop (maple syrup)
1 el
Citroensap
1 el
Arla Lactofree Crème fraîche om te serveren