Lactosevrije blueberry ijskoffie

Lactosevrije blueberry ijskoffie

Geef je koffieroutine een leuke en fruitige twist met onze lactosevrije bosbes ijskoffie. Het is een hemelse combinatie van gedurfde koffie in een ijskoude versie en sappige bosbessen verwerkt in een verrukkelijke siroop. Geserveerd met lactosevrije volle melk wordt het heerlijk romig - en kan iedereen ervan genieten.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-blueberry-ijskoffie/

Bereidingswijze

Bosbessensiroop:
  • Mix bosbessen en water tot een gladde massa.
  • Doe in een steelpan, voeg suiker toe en breng aan de kook. Laat dan afkoelen.
Koffie met ijs:
  • Doe ijsblokjes in een hoog, gekoeld glas.
  • Voeg bosbessensiroop, koffie en melk toe aan het glas.
  • Roer de drank en geniet!
Eet smakelijk!
Tips

Waarom maak je geen grotere partij bosbessensiroop en bewaar je die in de koelkast? Op die manier kun je er gemakkelijk drankjes en gerechten mee maken. De siroop blijft 2-3 weken goed in de koelkast, bewaard in een luchtdichte bak of glazen pot.

Vragen over lactosevrije bosbes ijskoffie

Heb je al eens bosbessensiroop in je ijskoffie geprobeerd? Deze fruitige variant neemt je smaakpapillen mee op een heerlijke smaakreis! Lees verder voor meer informatie.

Welke melk gebruik je voor een lactosevrije bosbes ijskoffie?
Voor een fluweelzachte lactosevrije ijskoffie met bosbessen raden we aan lactosevrije volle melk te gebruiken. De romige rijkdom ervan vult de fruitige smaken van bosbessen perfect aan. De combinatie van de natuurlijke zoetheid van de melk en de tartheid van de bosbessen zorgt voor een harmonieuze balans. Het voegt ook een luxueuze en fluweelachtige textuur toe aan de drank, terwijl het de koffie iets zachter maakt, waardoor de smaak van bosbes beter tot zijn recht komt.
Welke koffie gebruik je voor een lactosevrije bosbes ijskoffie?
Je kunt elke koffie gebruiken die je lekker vindt, maar de koffie moet sterk genoeg zijn om voldoende smaak te geven wanneer je hem mengt met de volle lactosevrije melk en de zoetbruine siroop. Zet een sterke pot of een paar scheutjes espresso en geef het de tijd om af te koelen, het liefst helemaal. Op die manier smelt het ijs minder snel, wordt verdunning voorkomen en blijft de gewenste sterkte behouden.
Kan ik verse bosbes gebruiken om siroop te maken voor lactosevrije ijskoffie met bosbessen?
Ja! Maar als je verse in plaats van ingevroren bosbessen gebruikt, kan de kooktijd iets veranderen, omdat verse bessen misschien iets minder tijd nodig hebben om af te breken. De siroop kan ook iets minder dik zijn, omdat verse bessen minder water bevatten. Deze kleine verschillen hebben echter geen invloed op de smaak van de siroop.

Ingrediënten

Bosbessensiroop:
Ingevroren bosbessen
400 g
Water
100 ml
Suiker
50 g
Koffie met ijs:
Bosbessensiroop
6 el
Sterke koffie
150 ml
Lactosevrije volle melk
150 ml
Ijsblokjes

Geniet van een zoete en gewaagde bosbes ijskoffie met lactosevrije volle melk

Fruit en koffie passen perfect bij elkaar en dat moet je zeker eens proberen: De zoete, sappige smaak van bosbessen in combinatie met de diepe, gebrande ondertonen van koffie zorgen voor een prachtige harmonie.

En lactosevrije melk tilt deze drank naar een heel nieuw niveau door een romige, rijke toets toe te voegen. Volle melk geeft de ijskoffie een luxe en heerlijke smaak en maakt elke slok fluweelzacht. In combinatie met de fruitige smaken van de bosbessensiroop zorgt dit voor een perfecte balans tussen zoet en romig, zodat je naar meer verlangt.

Wil je overig lactosevrije dranken proberen? Probeer onze klassieke lactosevrije ijskoffie eens, of duik in de romige lekkernijen van een schuimige lactosevrije latte macchiato . Avontuurlijk ingesteld? Waarom probeer je deze verfrissende lactosevrije matcha latte niet?

Maak je eigen bosbessensiroop voor je lactosevrije ijskoffie

Til je lactosevrije ijskoffie naar een hoger niveau door je eigen bosbessensiroop te maken. Deze zelfgemaakte lekkernij geeft je drankje een uitbarsting van fruitige smaak die perfect samengaat met de pittige koffie. Elke slok is een heerlijke mix van romige goedheid en pittige bosbessen snoep. Het is een heerlijke manier om je ervaring te verbeteren en een uitbarsting van fruitige goedheid toe te voegen aan je ochtendroutine of opkikkertje in de namiddag.