Lactosevrije chocolade taart met avocado en matcha crème

Lactosevrije chocolade taart met avocado en matcha crème

> 60 minuten
Taart is altijd een goed idee. En nog beter als deze lactosevrij is. Probeer deze chocoladetaart met avocado-matchacrème en lactosevrije roomkaas van Arla Lactofree. Zo kan iedereen genieten van een heerlijke lactosevrije taart.

Bereidingswijze

Room van Avocado en Matcha-thee
  • Doe de cashewnoten in een kom en schenk hier kokend water bij. Laat de cashewnoten 30 minuten staan zodat ze zachter worden. Smelt de kokosolie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwijder de pit van de avocado's en lepel ze uit in de blender. Zeef de cashewnoten en doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de room in de blender. Mix de ingrediënten tot je een volledig gladde, groene crème hebt. Doe de room in een kom en dek deze af. Zet dit ongeveer 1,5 uur in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Bak ondertussen de chocoladetaart.
Chocoladetaart
  • Verwarm de oven voor op 170 ° C. Vet twee ronde cakevormen van 20 cm in met kokosolie en bekleed de bodems met bakpapier. Meng het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, cacao en de bakpoeder in een kom. Smelt de kokosolie in een pannetje. Mix de kokosolie, eieren, ahornsiroop en vanille-extract met een mixer goed door elkaar. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer ze door elkaar tot je een samenhangend geheel krijgt. Verdeel het cakedeeg over de twee cake vormen en bak ze, ongeveer 25-30 min, totdat de cakes gaar zijn. Test met een sateprikker in het midden van de cake. Zodra de sateprikker droog en schoon uit het cakedeeg komt, is de cake gaar. Laat de cakes minstens 20 minuten afkoelen. Zet ze vervolgens in de koelkast totdat de cakes volledig zijn afgekoeld.
Finishing touch
  • Mix de matcha-theecrème even kort door elkaar zodat hij helemaal glad is. Leg 1 van de bodems op een mooie schaal of bord. Deze kan je daarna ook gebruiken om de taart te serveren. Verdeel de helft van de room over de eerste cake. Verdeel de room met een klein paletmes gelijkmatig over de bodem. Leg de andere cake op de room en verdeel de overgebleven room met het paletmes over de andere cake. Bestrooi hem met de extra matcha-thee en garneer met citroenmelisseblaadjes.
Eet smakelijk!
Tip

De taarten kunnen, de dag voor gebruik, gebakken worden. Deze moeten dan wel koel bewaard worden in een luchtdichte verpakking.

Tip

Voor het mooi verdelen van de room kan je ook een spuitzak gebruiken.

Ingrediënten

Room van Avocado en Matcha-thee
Arla Lactofree Roomkaas
200 g
Cashewnoten
150 g
Avocado's, rijpe
3
Kokosolie
75 g
Ahornsiroop
3 el
Matchapoeder
1 tl
Vanille-extract
1 tl
Limoen
1
Chocoladetaart
Amandelmeel
150 g
Eieren
3
Kokosolie
150 g
Kokosbloesemsuiker
100 g
Chocoladepoeder
65 g
Ahornsiroop
3 el
Bakpoeder
1½ tl
Vanille-extract
1½ tl
Finishing touch
Citroenmelisse, om te garneren
6 bladeren
Matchapoeder
1½ tl