Lactosevrije quiche Lorraine

Lactosevrije quiche Lorraine

‘Quiche Lorraine’ is echt een klassieker: van oorsprong een hartige taart met ham, eieren en room. Quiche Lorraine is perfect voor een makkelijk diner, voor de lunch of een picknick in het park. De taart is niet echt een lichte maaltijd te noemen maar hij is wel super lekker. In dit recept zit geen room maar crème fraîche, dat maakt het al wat minder vet. Alle producten met lactose zijn vervangen voor lactosevrije varianten. We hebben gekozen voor plantaardige boter in plaats van roomboter en voor crème fraîche van Lactofree. En oude kaas bevat ook maar een minimale hoeveelheid lactose, dus dat kan ook goed gegeten worden als je lactose minder goed kunt verdragen. Wil je echt op safe spelen? Kies dan voor lactosevrije geraspte kaas.

Bereidingswijze

  • Bakken (leeg, zonder vulling) Ongeveer 10 min. op 200 ° - boven & onder warmte. Bakken met vulling Ongeveer 40 min. op 200 ° - boven & onder warmte.
Deeg
  • Snij de plantaardige boter in kleine blokjes en verkruimel dit in de bloem. Voeg het zout en water toe en vermeng snel en goed door elkaar. Verdeel het deeg in een ingevette bakvorm (22 cm diameter, bij voorkeur een springvorm) en spreid het deeg goed uit. Dek de bakvorm af en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem ongeveer 10 minuten op 200 graden.
Vulling
  • Verdeel de ham over de voorgebakken bodem. Klop de eieren, crème fraîche, bloem en kruiden door elkaar en verdeel dit over de ham. Strooi de geraspte kaas over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven totdat de kaas is gesmolten en de vulling gaar is. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Serveer de quiche Lorraine warm op.
Eet smakelijk!
Tip

Serveer de quiche met een gemengde salade. Begin je al zin te krijgen in dit Franse gerecht? Succes verzekerd!

Ingrediënten

Deeg
Plantaardige margarine
100 g
Tarwemeel
175 g
Zout
½ tl
Water
1½ el
Vulling
Gerookte ham in blokjes
150 g
Eieren
3
Arla Lactofree Crème fraîche
200 ml
Tarwemeel
2½ el
Provençaalse kruiden
2 tl
Geraspte oude kaas
100 g