Lactosevrije sinaasappel yoghurtcake

Lactosevrije sinaasappel yoghurtcake

> 60 minuten
Deze sinaasappel-yoghurtcake is een heerlijk fris baksel van onder andere amandelmeel en Arla Lactofree halfvolle yoghurt.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-sinaasappel-yoghurtcake/

Bereidingswijze

  • • Verwarm de oven voor op 175 graden. • Meng de zonnebloemolie met de honing en mix hier één voor één de eitjes doorheen. Voeg het amandelmeel toe en mix goed door. • Rasp de sinaasappel. Schep de sinaasappelrasp samen met de Arla Lactofree halfvolle yoghurt en een snuf zout door het beslag. Mix kort tot een glad geheel. • Vet een cakevorm van 25 bij 10 centimeter in met olie of margarine en bestuif met een beetje amandelmeel. • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in zo’n 1 uur gaar.
Eet smakelijk!
Tip

Serveer met een zelfgemaakte frosting van Arla Lactofree magere kwark en honing.

Ingrediënten

Honing
200 g
Zonnebloemolie
100 ml
Eieren
3
Amandelmeel
250 g
Sinaasappel
1
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
125 ml