Spinazie smoothie met fruit

Spinazie smoothie met fruit

15 min.
Onze groene spinazie smoothie met fruit smaakt heerlijk als ontbijt of een licht, weelderig tussendoortje. Het heeft een prachtige heldergroene kleur en een kenmerkende zoetheid van avocado en mango, in evenwicht gebracht door aardse spinazie en verse gember. Gemengd met haverdrink krijg je een verrukkelijk romige drank die een must-try is voor smoothie liefhebbers.
https://www.arla.nl/recepten/spinazie-smoothie-met-fruit/

Bereidingswijze

  • Schil, ontpit en snijd de avocado in stukken. Meng alle ingrediënten voor de smoothie in een blender.
  • Schenk in glazen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

Wanneer je verse avocado gebruikt in een smoothie, wil je dat deze perfect rijp en zacht is. Om de rijpheid te bepalen, knijp je zachtjes in de avocado zonder te veel druk uit te oefenen. Een rijpe avocado voelt licht zacht aan als je drukt, maar mag niet papperig zijn. Als het erg stevig aanvoelt, heeft het mogelijk een paar dagen nodig om op kamertemperatuur te rijpen. Je kunt ook naar de schil kijken. De meeste avocado's worden donkerpaars en bijna zwart als ze rijp zijn, en over het algemeen moet de schil vrij zijn van oneffenheden zonder diepe scheuren of littekens. Je kunt ook voorzichtig het steeltje aan de bovenkant van de avocado eraf wippen. Als het gemakkelijk loslaat en eronder groen is, is de avocado rijp. Als het gebied bruin is, is de avocado overrijp. Echter, als het steeltje zich verzet tegen verwijdering, is de avocado nog niet rijp.

Ingrediënten

Rijpe avocado
1
Babyspinazie
40 g
Bevroren mango's
200 ml
Arla JÖRĐ Haverdrink Naturel
300 ml
Verse gember, geraspt
½ tl
Garnering
Tuinkers, eventueel ½ bakje

Geniet van een heldergroene spinazie fruit smoothie

Groene smoothies zijn erg populair, en wij begrijpen waarom! Onze spinazie fruit smoothie combineert heldergroene babyspinazie en avocado met zoete, tropische bevroren mango. Gemengd met haverdrink krijg je een romige consistentie die de avocado en de mango aanvult. De haverdrink versterkt de natuurlijke zoetheid van het fruit, wat zorgt voor een gebalanceerde smaak die noch te zoet noch te flauw is. Perfect voor een verfrissend ontbijt of een middagindulgent tussendoortje, zijn levendige kleur en rijke, gladde textuur hebben alles wat je zoekt.

Zoete en dikke mango met zachte en romige avocado

Een dikke en romige smoothie is wat de meeste mensen zoeken in een verfrissend ontbijt of tussendoortje. En dankzij de bevroren mango en rijpe avocado is dit precies wat je krijgt! Beide vruchten zijn heerlijk zoet, waarbij de mango tropische smaaknoten heeft en de avocado een milde, rijke smaak biedt. De combinatie van de textuur van de avocado met de bevroren voordelen van mango resulteert in een heerlijk dikke smoothie.

Probeer een andere groene smoothie met spinazie en mango met onze boerenkool en fruit smoothie, of ontdek de tropische smaaknoten van mango in een zoete banaan en mango smoothie.

Zachte pittigheid van gember

De zoete avocado en mango hebben een tegenhanger nodig, en dat is waar gember van pas komt. Het heeft een lichte scherpte die een warme, aromatische complexiteit introduceert om door de rijkdom van de avocado en mango heen te snijden. De natuurlijk aardse en licht bittere smaak van spinazie krijgt een pittige kick van gember, wat zorgt voor een meer gebalanceerde spinazie en fruit smoothie zonder in te boeten aan smaak. Gember versterkt de smaak en overbrugt de romige en aardse elementen, waardoor elke slok net zo intrigerend als heerlijk is. Ervaar dus hoe gemakkelijk verse gember je smoothie kan transformeren in een verfrissende traktatie met pit. Het is perfect voor degenen die zoeken naar een harmonieus drankje met verschillende smaaknoten.

Voeg andere fruitige smaken toe met verschillende vruchten

Als je een nog tropischere spinazie smoothie wilt, probeer dan verschillende smaken toe te voegen. Veel andere ingrediënten passen goed bij de combinatie van mango en avocado, zoals ananas, banaan en aardbei, evenals andere vruchten en bessen. Ananas brengt een sappige, zuurzoete stoot die de tropische smaak benadrukt, en bananen bieden een heerlijk romige zoetheid. Aardbeien hebben een zomerse smaak, met een heldere, zoete smaak en een lichte zurigheid die een verfrissende balans biedt aan de zoete avocado en mango. Voeg de vruchten of bessen, vers of bevroren, toe voor verschillende texturen, afhankelijk van hoe dik en romig je je smoothie wilt hebben. Je kunt ook een scheutje appelsap of sinaasappelsap gebruiken, wat de smoothie iets verdunt maar zoete en zuurzoete smaken toevoegt.