Turkse wraps

Turkse wraps

30 min.
Ontdek de Turkse keuken met ons recept voor Turkse wraps. Deze heerlijke platbroden zijn gevuld met een veelheid aan smaken en texturen, wat zorgt voor een smaakvolle, interessante en onweerstaanbare wrap. Maak de wraps met een vulling van wittebonensalade met een romige en pikante dressing van zure room en munt met verse muntblaadjes en gehakte bieslook. Het is een eenvoudig en lekker recept dat je in recordtijd kunt maken, zodat je een gemakkelijk en snel diner of lunch hebt.
https://www.arla.nl/recepten/turkse-wraps/

Bereidingswijze

  • Prak de saladekaas fijn met een vork. Meng de kaas, de zure room, de munt en de bieslook. Zet de muntdressing afgedekt ten minste 15 minuten in de koelkast - breng op smaak.
  • Spoel de witte bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Meng de bonen voorzichtig met de avocado, de tomaat, de komkommer, de bieslook, het limoensap en het zout.
  • Grill de 4 platbroden boven in de oven gedurende ongeveer 10 seconden tot ze zacht worden. Schep de ijsbergsla door de bonenvulling en verdeel het geheel over de platbroden. Doe er wat muntdressing op en serveer de rest apart - bind eventueel een touwtje om de platbroden. Eet je Turkse wrap meteen op!
Eet smakelijk!
Tips

Het is niet nodig het brood te grillen, maar het maakt het wel zacht en gemakkelijker te verwerken. Bind je Turkse wrap vast met een touwtje of wikkel hem in folie om de vulling erin te houden en om niet te knoeien bij het eten van de wrap.

Tips

Weet je niet zeker hoe je de juiste avocado's moet kiezen voor de wittebonensalade? Let op de kleur van de avocado. Rijpe avocado's hebben een donkergroene of bijna zwarte schil met een hobbelige textuur die meegeeft onder zachte druk zonder inkepingen in de schil achter te laten.

Vragen over Turkse wraps

Als je de Turkse keuken wilt verkennen, is dit snelle en eenvoudige recept voor Turkse wraps de perfecte manier om te beginnen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar verse ingrediënten en wat platbroden. Wij hebben enkele van de meest gestelde vragen over dit gerecht met de wittebonensalade en muntdressing beantwoord. Hieronder lees je er alles over!

Wat is een Turkse wrap?
Een Turkse wrap kan veel verschillende dingen betekenen, afhankelijk van wat je lekker vindt en uit welke streek in Turkije je de smaken wilt hebben. Het is een soort opgerold platbrood met een vulling van verschillende kazen, dressings, kruiden en nog veel meer. Ons recept voor Turkse wraps is gemaakt met een bonensalade die in zacht gegrild platbrood is gerold. Als bekroning wordt de bonensalade besprenkeld met een pittige dressing met muntsmaak.
Hoe maak je een Turkse wrap?
Meng de ingrediënten voor de muntdressing en de wittebonensalade en rooster de platbroden een paar seconden zodat ze zacht worden. Verdeel de bonensalade over het platbrood en doe er wat van de muntdressing overheen. Je kunt een touwtje om de Turkse wrap binden, zodat de vulling erin blijft. Serveer de resterende muntdressing erbij. Eet smakelijk!
Hoe maak je een Turkse wittebonensalade?
Deze salade met verse en eenvoudige ingrediënten is in enkele minuten klaar. Spoel eerst de witte bonen af voordat je ze omschept met blokjes avocado, komkommer, gehakte bieslook, zout en vers geperst limoensap en voeg dan de ijsbergsla toe. Voilà - een supermakkelijke en heerlijke wittebonensalade die geweldig werkt als hoofdgerecht of als topping voor andere heerlijke gerechten.
Hoe maak je muntdressing?
Maak een snelle en eenvoudige dressing van zure room en munt voor de Turkse wraps met slechts een paar ingrediënten. Maak de dressing door saladekaas, zure room, gehakte bieslook en muntblaadjes te mengen. Dek de dressing af en laat hem minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast. Je kunt de dressing op smaak brengen door meer muntblaadjes, bieslook of een beetje zout en peper toe te voegen.
Welke vullingen kun je gebruiken in een Turkse wrap?
De combinatie van wittebonensalade en muntdressing in warm platbrood is een lichte maar vullende maaltijd voor lunch of diner. De vullingen zijn essentieel voor het maken van de perfecte wrap en je moet zowel de smaken als de texturen goed krijgen. De beste combinatie voor wrapvullingen omvat verse groenten voor de knapperigheid, scherp limoensap, kruiden en zachte en romige dressing. Bieslook, munt, citroensap, avocado, bonen, saladekaas en dergelijke zijn perfect voor het maken van een vulling voor Turkse wraps.

Ingrediënten

Muntdressing
Blokjes witte kaas in pekel, 3%
100 g
Zure room 5%
250 ml
Gehakte muntblaadjes
3 el
Fijngehakte bieslook
2 el
Wittebonensalade
Witte bonen bijvoorbeeld cannellinibonen
1 blikje
Kleine, in blokjes gesneden avocado's (ca. 200 g)
2
Kleine, in blokjes gesneden pruimtomaten
300 g
Dunne komkommer in kleine blokjes (ca. 250 g)
1
Fijngehakte bieslook
100 ml
Versgeperst limoensap
2 tl
Grof zout
¾ tl
Platbroden
4
In fijne stukjes gescheurde ijsbergsla
1 L
Garnering
Fijngehakte munt
Gehakte bieslook

Turkse wrap met heerlijke vullingen

Geniet van een heerlijk gevulde Turkse wrap met verse groenten en kruiden. Je zult dol zijn op de mediterrane wittebonensalade die is overgoten met een pittige muntdressing en gerold in een warm, zacht platbrood. Geniet van de heldere combinatie van smaken en kleuren. Meer inspiratie nodig voor exotische en smaakvolle recepten? Bekijk ons recept voor samosa's met muntraita geserveerd met een dip met zure room, de perfecte snack tussen de maaltijden door. Of probeer eens een versgebakken pitabrood of een aangezuurde naan met een vleugje zuur of met boter en knoflookpasta, een klassiek en populair Indiaas brood.

Turkse wittebonensalade

Laat je niet misleiden door deze eenvoudige bonen! Deze Turkse wittebonensalade maakt witte bonen speciaal door de toevoeging van slechts een paar goed gekozen ingrediënten. Pruimtomaten, rijpe avocado's en komkommer voegen zowel textuur als smaak toe, terwijl het limoensap en de gehakte bieslook de bonen een frisse kick geven. Ons recept voor wittebonensalade is een geweldig hoofdgerecht of een bijgerecht voor andere, even heerlijke maaltijden.

Muntdressing

Ons verrukkelijke recept voor een dressing van zure room en munt met saladekaas, munt en bieslook tilt je Turkse wittebonensalade naar een hoger niveau. Dankzij de zure room en de kaas heeft de dressing een pittige, lichtzure smaak, die alleen maar beter wordt door de verse kruiden. De munt voegt een subtiel zoete smaak toe aan de dressing met een vleugje bitterheid en laat bij elke hap een koel gevoel achter op je tong. Onze dressing van zure room en munt is bijzonder veelzijdig, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken als dip voor uw hapjes.

Rol in een zacht platbrood

De wittebonensalade met tomaten wordt in een gegrild platbrood gerold, waardoor het brood een zachte textuur krijgt die ideaal is voor het rollen van je Turkse wrap. Hoewel in de winkel gekocht platbrood prima te gebruiken is, kun je ook kiezen voor de doe-het-zelfversie met ons recept voor platbrood dat je gewoon in een pan bakt. Neem de wraps mee voor de lunch, onderweg, of serveer ze als diner met je vrienden. Het is een eenvoudig en gemakkelijk gerecht met rijke smaken dat je snel en moeiteloos kunt bereiden.

Experimenteer met de vulling voor je Turkse wraps

De wittebonensalade past goed bij veel mediterrane smaken. Heldere smaken als citroen, komijn, knoflook en vooral peterselie worden royaal gebruikt in veel Turkse saladerecepten. Ze geven de salade een frisse smaak met een prikkelend, bijna pittig aroma van de knoflook. Je kunt de avocado's ook vervangen door rode uien, omdat die zoveel smaak en een lichte knapperigheid aan de salade geven. Snijd ze in dunne plakjes en meng ze met de andere ingrediënten. Als je de dressing voor de wittebonensalade een zure citroensmaak wilt geven, kun je sumak toevoegen. Deze dieprode specerij smaakt enigszins naar vers citroensap, maar heeft een wrang en scherp aroma met een vleugje zoetheid dat uitstekend samengaat met de munt.