Vegetarische loempia's

1 u 30 min.
Bereidingstijd 1 u
Vegetarische loempia's

Vegetarische loempia's met een vulling van groenten – champignons, kool, ui en paprika. Je kunt alle soorten groenten gebruiken, dus gebruik gerust wat je in huis hebt. Het is niet zo moeilijk om zelfgemaakte loempia's te maken – probeer het zelf met dit recept. Het kost wel wat tijd, dus maak eventueel een grote portie en vries er een paar "rauw" in. De loempia's worden in de oven gebakken, maar kunnen ook worden gefrituurd in olie. Serveer de vegetarische loempia's met zoete chilisaus.

Ingrediënten

Loempia's - ca. 20 st.

Koolzaadolie
2 tl
Kerrie
1 tl
Gele ui, fijngehakt
1
Knoflookteentjes, fijngehakt
2
Gember, fijngeraspt
2 el
Champignons, fijngehakt
400 g
Soja
2 el
Dungesneden witte kool of spitskool
400 g
Thaise vissaus
2 el
Gesneden lente-ui
50 g
Rode paprika's
75 g
Bevroren, ontdooid loempiadeeg (ca. 19 x 19 cm)
20
Olie
2 el

Om te serveren

Zoete chilisaus
100 ml

Bereidingswijze

Loempia's

  • Verwarm een sautepan goed op en voeg de olie en kerrie toe. Fruit de ui, knoflook en gember ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de champignons en sojasaus toe en bak 5-10 minuten op hoge warmte totdat de champignons goed gebakken en droog zijn.
  • Voeg de kool en vissaus toe en bak het mengsel op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat de kool geslonken is.
  • Voeg de lente-ui en paprika de laatste paar minuten toe. Breng op smaak.

Zo maak je de loempia's

  • Haal de loempiadeegvellen uit de verpakking en leg ze onder een vochtige theedoek. Neem één vel per keer en leg het met de punt naar je toe.
  • Leg ongeveer 2 eetlepels vulling op het deeg en vouw de punt naar je toe over de vulling. Trek het deeg strak om de vulling en rol een paar keer. Vouw de zijkanten naar binnen en rol opnieuw.
  • Bestrijk de laatste punt met een beetje water.
  • Rol de loempia af en ga door met de rest.
  • Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met olie. Bak de loempia's ongeveer 15 minuten op 225°C in een traditionele oven. Draai ze na 10 minuten om. Serveer ze meteen met zoete chilisaus.
Eet smakelijk!

Invriestip

De loempia's kunnen rauw worden ingevroren. Bak de loempia's direct uit de vriezer zonder ze eerst te ontdooien.

Bereidingstip

Je kunt de loempia's eventueel de laatste paar minuten in de oven grillen als ze nog niet helemaal goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Energie-inhoud:

969 Kcal

vezels 25,8 gram vezels
eiwit 27,6 gram eiwit
koolhydraten 110,5 gram koolhydraten
vet 46,1 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/vegetarische-loempias/