Vegetarische loempia's
1 u 30 min.
•
Bereidingstijd 1 u
&format=webp)
Vegetarische loempia's met een vulling van groenten – champignons, kool, ui en paprika. Je kunt alle soorten groenten gebruiken, dus gebruik gerust wat je in huis hebt. Het is niet zo moeilijk om zelfgemaakte loempia's te maken – probeer het zelf met dit recept. Het kost wel wat tijd, dus maak eventueel een grote portie en vries er een paar "rauw" in. De loempia's worden in de oven gebakken, maar kunnen ook worden gefrituurd in olie. Serveer de vegetarische loempia's met zoete chilisaus.
Ingrediënten
Loempia's - ca. 20 st.
Koolzaadolie
|
2 tl |
---|---|
Kerrie
|
1 tl |
Gele ui, fijngehakt
|
1 |
Knoflookteentjes, fijngehakt
|
2 |
Gember, fijngeraspt
|
2 el |
Champignons, fijngehakt
|
400 g |
Soja
|
2 el |
Dungesneden witte kool of spitskool
|
400 g |
Thaise vissaus
|
2 el |
Gesneden lente-ui
|
50 g |
Rode paprika's
|
75 g |
Bevroren, ontdooid loempiadeeg (ca. 19 x 19 cm)
|
20 |
---|---|
Olie
|
2 el |
Om te serveren
Zoete chilisaus
|
100 ml |
---|
Bereidingswijze
Loempia's
Zo maak je de loempia's
Invriestip
De loempia's kunnen rauw worden ingevroren. Bak de loempia's direct uit de vriezer zonder ze eerst te ontdooien.
Bereidingstip
Je kunt de loempia's eventueel de laatste paar minuten in de oven grillen als ze nog niet helemaal goudbruin zijn.
Voedingswaarde
Energie-inhoud:
969 Kcal
vezels | 25,8 gram vezels |
eiwit | 27,6 gram eiwit |
koolhydraten | 110,5 gram koolhydraten |
vet | 46,1 gram vet |
