Arla skyr met aardbeien, walnoten en vanillesiroop
  • Arla
  • Recepten
  • Arla skyr met aardbeien, walnoten en vanillesiroop

Arla skyr met aardbeien, walnoten en vanillesiroop

5 min.
Aardbei, walnoot en vanillesiroop zijn de perfecte toppings voor een heerlijke kom skyr. Of het nu 's ochtends, 's middags of tijdens de lunch is, een kom gevuld met zachte, wolkenwitte skyr en onweerstaanbare toppings verzadigt zeker elk verlangen. Deze topping is gemakkelijk te bereiden en je kunt het altijd maken als je een snelle, stevige hap vol sappige, knapperige en zoete smaken nodig hebt.
https://www.arla.nl/recepten/arla-skyr-creamy-met-aardbeien-walnoten-en-vanillesiroop/

Bereidingswijze

  • Verdeel skyr in 2 kommen.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en voeg ze toe aan de kommen.
  • Bestrooi met grof gehakte walnoten en vanillesiroop.
Eet smakelijk!
Tips

Rooster de walnoten 20 minuten op 150°C voor extra smaak en een knapperige toets.

Tips

Voor een visueel aantrekkelijke presentatie moet je bedenken hoe je de toppings rangschikt. Misschien wil je aardbeien in de ene groep leggen, walnoten in de andere, en dan afwerken met een drupje vanillesiroop. Je kunt het ook in rechte lijnen schikken of alles willekeurig over het hele oppervlak verdelen.

Vragen over Aardbei, walnoot en vanillesiroop als topping voor skyr

Het maken van een topping van aardbeien, walnoten en vanillesiroop is eenvoudig. Als je vragen hebt, beantwoorden we hieronder een aantal van de meest gestelde vragen.

Wat is een makkelijke topping voor skyr?
Aardbei, walnoot en vanillesiroop zijn makkelijke toppings. Snijd de aardbeien in plakjes en hak de walnoten fijn voordat je ze over een kom skyr verdeelt en besprenkelt met vanillesiroop.
Wat past er goed bij verse aardbei als topping op skyr?
Walnoten en vanillesiroop gaan goed samen met verse aardbeien als topping, wat zorgt voor een evenwichtige en bevredigende smaakervaring en een palet van zachte, sappige en knapperige texturen.
Kun je vanillesiroop als topping op skyr gebruiken?
Ja, je kunt vanillesiroop gebruiken als topping op skyr. We raden het zelfs van harte aan. Siroop zorgt voor een sterke, heerlijke zoetheid die de pittigheid van skyr helpt compenseren.

Ingrediënten

Aardbeien
8
Skyr naturel
450 g
Walnoten
50 g
Vanillesiroop
4 el

Geef je skyr sappige aardbeien, knapperige walnoten en zoete vanillesiroop

Sappige aardbeien, knapperige walnoten en zoete vanillesiroop moet je hebben als je van een oogstrelende skyr bowl houdt. Gevuld met warme kleuren om het wit te contrasteren, zal deze eenvoudige ochtendmaaltijd er zeker goed uitzien en goed smaken.

Om het lichte snufje van skyr te compenseren, geven de sappige aardbeien een boost aan verse bessen, terwijl de vanille een geconcentreerde, stroperige zoetheid toevoegt. Ze smaken heerlijk samen, en met een dosis rijke, knapperige walnoten ben je in voor een traktatie. Probeer het als snack na de training of als je een betrouwbaar recept nodig hebt om je dag een smaakboost te geven.

Ben je op zoek naar meer topping recepten om de smaak van je ontbijt of snacks een boost te geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want we hebben een brede selectie met verschillende opties die perfect voor jou kunnen zijn. Probeer eens een pistachenootje, framboos en munt topping of een portie gepocheerde peren met steranijs en braam .