Arla skyr met gepocheerde peren met steranijs en verse bramen
  • Arla
  • Recepten
  • Arla skyr met gepocheerde peren met steranijs en verse bramen

Arla skyr met gepocheerde peren met steranijs en verse bramen

Breng het ontbijt van je dromen of de middagsnack om je op te peppen na een lange dag. Gepocheerde peren met steranijs en vanille zijn een luxe topping van skyr. Het heeft wat voorbereiding nodig, maar het is het wachten waard! De aromatische en zoete noten passen perfect bij de fluweelzachte skyr, en met verse braam erbovenop ben je in voor een overheerlijke traktatie.
https://www.arla.nl/recepten/arla-skyr-creamy-met-gepocheerde-peren-met-steranijs-en-verse-bramen/

Bereidingswijze

Gepocheerde peren
  • Meng water, suiker, citroen, vanille en steranijs in een kleine pan en breng aan de kook.
  • Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis.
  • Voeg de peren toe aan de pan, haal de pan van het vuur en laat de peren afkoelen in de siroop. Afhankelijk van de grootte van de peren moet je ze 3-5 minuten laten koken voordat je de pan van het vuur haalt.
  • Bewaar de peren met de siroop in een luchtdichte pot in de koelkast.
Serveren
  • Verdeel skyr in 2 kommen.
  • Snijd elke peer in 4 partjes en leg ze op de skyr.
  • Verdeel de braam over de kommen en giet er een beetje siroop van de peren over.
Eet smakelijk!
Tips

Maak de gepocheerde peren van tevoren, zodat je ze klaar hebt in je koelkast als je ze nodig hebt. Zo kun je genieten van de heerlijke combinatie, maar profiteer je toch van de eenvoudige bereiding van een kom skyr als ontbijt.

Tips

Geef de peren een persoonlijk tintje door te experimenteren met kruiden. Voeg bijvoorbeeld een kaneelstokje toe aan de pekel of pas de hoeveelheid steranijs en vanille aan om een andere smaakervaring te creëren.

Vragen over gepocheerde peren

Hieronder bespreken we een aantal van de meest gestelde vragen over hoe je gemakkelijk gepocheerde peren met steranijs en braam als topping voor skyr kunt maken.

Hoe lang moet je een peer pocheren?
Over het algemeen duurt het pocheren van een peer ongeveer 20-30 minuten. Afhankelijk van de grootte en rijpheid van de peer kan de tijd variëren, maar je wilt dat de peer zacht is.
Wat zijn de beste peren om te pocheren?
De beste peren om te pocheren zijn rijpe, maar nog stevige peren. Gebruik geen te rijpe of papperige peren, want die kunnen tijdens het koken breken.
Kun je gepocheerde peren invriezen?
Ja, je kunt gepocheerde peren invriezen. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking. In de vriezer zijn ze 3-6 maanden houdbaar.

Ingrediënten

Gepocheerde peren
Peren
6
Water
750 ml
Bruine suiker
250 g
Citroen, in plakjes
1
Vanillestokje, gehalveerd en zaden uitgeschraapt
1
Hele steranijs
6
Serveren
Skyr naturel
450 g
Bramen
10

Maak gepocheerde peren met steranijs en vanille

Kleed je skyr aan met gepocheerde peren met steranijs en vanille voor een verrukkelijk smaakbombardement. Als je je maaltijd zoeter wilt maken, kun je peren pocheren. Als ze gekookt zijn, barsten ze van de zoetheid, maar samen met steranijs en vanille worden de smaken snel warm, complex en hartig - een perfecte aanvulling op de romige, pittige skyr.

Een zoete en knapperige topping voor skyr

Om het gerecht af te maken voegen we verse braam toe. Ze zijn een zoete en knapperige toevoeging en in combinatie met de gouden kleuren van de gepocheerde peren zien ze er absoluut prachtig uit. Genieten van een lepel met alle smaken geeft je een zure en zoete boost van bessen die heerlijk samengaan met de diepe fruitige zoetheid en aroma's van peer.

Ben je op zoek naar meer skyr topping recepten? Probeer eens een heerlijke aardbei en gebakken rabarber topping voor skyr of een zoete en frisse mango en passievrucht topping voor skyr .