Arla skyr met perzik, pecannoten, ahornsiroop en kardemon
  • Arla
  • Recepten
  • Arla skyr met perzik, pecannoten, ahornsiroop en kardemon

Arla skyr met perzik, pecannoten, ahornsiroop en kardemon

5 min.
Elke dag is de perfecte dag om je ontbijt, middagsnack of dessert wat pittiger te maken, en met zo'n zoete, knapperige en smakelijke maaltijd als deze kan het niet misgaan. Combineer perzik, pecannoten en kardemon voor een krachtige topping op je skyr bowl. Het recept is eenvoudig, makkelijk en met maar een paar ingrediënten, wat betekent dat je maar vijf minuten nodig hebt om het klaar te maken.
https://www.arla.nl/recepten/arla-skyr-creamy-met-perzik-pecannoten-ahornsiroop-en-kardemon/

Bereidingswijze

  • Verdeel skyr in 2 kommen.
  • Snijd elke perzik in 8 partjes en verwijder de zaden. Hak de pecannoten fijn.
  • Versier de kommen met perziken en pecannoten.
  • Giet er ahornsiroop over en verdeel de kardemonzaden over de kommen.
Eet smakelijk!
Tips

Probeer de pecannoten te roosteren om de rijke notensmaak te versterken. Je kunt dit in de oven of in een pan doen.

Tips

Je kunt de perziken in blokjes snijden als je liever kleinere stukjes hebt dan partjes. Het is misschien makkelijker om een beetje van alles op de lepel te krijgen als de stukjes kleiner zijn.

Tips

Doe skyr en toppings in een bakje met deksel als je een stevig ontbijt wilt om mee te nemen. Houd er rekening mee dat de toppings versheid en knapperigheid kunnen verliezen als je het te lang laat staan, dus overweeg om skyr en toppings apart te bewaren als je het niet meteen opeet.

Vragen over skyr topping met perziken en pecannoten

Als je vragen hebt over het maken van topping met perziken en pecannoten, lees dan verder.

Kun je verse perziken gebruiken als topping voor skyr?
Ja, verse perziken zijn heerlijk als topping voor skyr en voegen frisheid en knapperigheid toe. Kies rijpe perziken en snijd ze in partjes, stukjes of kleinere stukjes, afhankelijk van je voorkeur.
Welke overig skyr beleg past goed bij perzik?
Rijke, nootachtige pecannoten en zoete ahornsiroop gaan goed samen met de zoetheid van knapperige perziken. Samen zorgen de drie voor een aangenaam mondgevoel en als je kardemomzaad toevoegt, krijg je de perfecte smaakexplosie in elke lepel.
Hoe gebruik je pecannoten als topping op skyr?
De makkelijkste manier om pecannoten als topping te gebruiken is door ze grof te hakken en over de skyr te strooien samen met eventuele andere toppings. Als je extra tijd hebt, kun je ze roosteren in de oven om hun notensmaak te versterken.

Ingrediënten

Perziken
2
Skyr naturel
450 g
Pecannoten
75 g
Ahornsiroop
50 ml
Kardemomzaadjes
½ tl

Een snelle skyr topping met verse perziken, knapperige pecannoten en zoete ahornsiroop

Tijd besparen op drukke ochtenden hoeft niet te betekenen dat je moet inleveren op je ontbijt. Dit recept nodigt je uit om in slechts enkele minuten een heerlijke skyr topping in elkaar te flansen, zodat je je dag verfrissend en hartig begint.

Verse, zoete perziken zijn heerlijk knapperig en gaan heel goed samen met pittige, romige skyr. Om het leven zoeter te maken, voegen we een drupje heerlijke ahornsiroop toe. Gehakte pecannoten voegen een verleidelijke knapperigheid toe en zorgen voor een aangenaam mondgevoel bij elke lepel. Als klap op de vuurpijl strooi je er kardemomzaadjes over en laat je hun kruidige en citrusachtige smaak nog een extra smaakdimensie toevoegen.

Er zijn talloze opties voor heerlijke en snelle toppings voor je skyr. Probeer bijvoorbeeld deze gember, gedroogde vijgen en verse bessen topping of de zoetere kiwibes en aardbei topping .