Lactosevrije red velvet cupcakes

Lactosevrije red velvet cupcakes

1 u
Alle ogen zijn gericht op lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur! Ze staan bekend om hun verleidelijke rode kleur en zijn een echte klassieker die elke gelegenheid tot leven brengt - of het nu gaat om een traktatie in de namiddag of een smakelijke traktatie voor gasten. De cupcakes zijn gemakkelijk te maken, gemakkelijk te bakken en gemakkelijk te proeven - en dat allemaal zonder lactose!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-red-velvet-cupcakes/

Bereidingswijze

Cupcakes:
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Klop de lactosevrije boter en suiker luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor goed door.
  • Roer lactosevrije melk en rode voedingskleurstof erdoor.
  • Meng bakmeel, cacao, vanillesuiker en zout. Spatel het voorzichtig (door een zeef) door het eimengsel.
  • Meng azijn en Baking Soda en schep dit door het beslag wanneer het begint te bubbelen.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot net onder de rand.
  • Bak de taarten in het midden van de oven. Eerst 5 min. op 225°C. Zet dan het vuur lager en bak nog ongeveer 15 min. op 175°C.
  • Laat ze afkoelen op een bakplaat.
Glazuur:
  • Klop lactosevrije roomkaas en boter tot een gladde massa.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft kloppen.
  • Stop met kloppen als het glazuur glad is.
  • Giet het in een spuitzak met een rond spuitmondje. Zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Bedek de afgekoelde cupcakes met glazuur.
Eet smakelijk!
Tips

Zorg ervoor dat de lactosevrije roomkaas en boter ongeveer op kamertemperatuur zijn voordat je het glazuur maakt. Dit maakt het mixen makkelijker, wat resulteert in een zo glad mogelijke textuur. Als het glazuur te zacht wordt, kun je het altijd even in de koelkast zetten om het steviger te maken.

Vragen over red velvet cupcakes

Wil je meer weten? Lees hieronder verder terwijl we de brandende vragen doornemen die je misschien hebt over deze lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur!

Kun je lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur invriezen?
Ja, je kunt lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur 2-3 maanden invriezen! Je kunt ze met of zonder glazuur invriezen - zorg er wel voor dat ze afgekoeld zijn voordat je ze in een luchtdichte bak in de vriezer doet. De textuur van het glazuur kan echter veranderen, dus we raden aan om ze zonder glazuur in te vriezen en een nieuwe portie roomkaasglazuur te maken. Laat ze een nacht ontdooien in de koelkast. Op die manier is de kans groter dat ze hun stevige textuur en heerlijke smaak behouden.
Hoe lang blijven lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur goed?
Lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur blijven ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast. Zorg ervoor dat ze luchtdicht zijn afgesloten of bedekt met plasticfolie. Het glazuur kan gevoelig zijn voor warmere temperaturen, dus als je ze in de koelkast bewaart, behouden ze hun consistentie en frisse smaak.
Hoe smaken red velvet cupcakes?
Ondanks hun prachtige rode kleur hebben red velvet cupcakes een lichte chocoladesmaak. Ze zijn ook een beetje scherp van smaak door het azijn, dat ook bijdraagt aan hun kenmerkende rode kleur. Met een klassiek roomkaasglazuur bovenop krijgen ze ook een heerlijk milde en zoete smaak, met zachte vanilletonen.

Ingrediënten

Cupcakes:
Lactosevrij boter,zacht
50 g
Suiker
250 g
Eieren
3
Arla Lactofree Volle melk
250 ml
Rode voedingskleurstof
1 tl
Tarwemeel
275 g
Cacaopoeder
2 el
Vanillesuiker
1½ el
Fijn zout
½ tl
Azijn
1 tl
Baking Soda
1 tl
Glazuur:
Lactosevrije roomkaas
200 g
Lactosevrije boter
50 g
Poedersuiker
150 g

Mooie lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur

Schilder de stad rood met prachtige lactosevrije red velvet cupcakes met roomkaasglazuur. Deze prachtige traktaties zullen zeker in het oog springen van elke gast en zitten vol met chocoladeachtige overheerlijke smaken. Hun onweerstaanbare rode kleur bekoort visueel meer dan de meeste desserts, maar hun fluweelzachte witte roomkaasglazuur is de kers op de taart!

Is het de kleur die je aantrekkelijk vindt, of is het de smaak? Hoe dan ook, voel je vrij om jezelf te verwennen met een groot stuk lactosevrije Fraisier met prachtige rode kleuren en aardbei snoep of een aantal lactosevrije aardbeien ijsjes.

Klassiek roomkaasglazuur zonder lactose - dezelfde luchtige textuur en zoete smaak

Een klassiek recept voor red velvet cupcakes zou ervoor zorgen dat ze versierd worden met een mooie topping - eentje met een smeuïge consistentie en een heerlijke smaak. En dat is precies wat ons recept doet! Het levert een klassiek roomkaasglazuur zonder lactose, maar met dezelfde luchtige textuur en zoete, zoete smaak. De combinatie van boter en poedersuiker geeft het glazuur een rijke zoetheid om de pittige roomkaas te compenseren. Samen creëren ze een fluweelzachte glazuurlaag die zo lekker is dat hij zonder twijfel op deze vochtige cupcakes thuishoort!