Lactosevrije rijstepap met Appel en Amandelen

Lactosevrije rijstepap met Appel en Amandelen

45 min.

Bereidingswijze

Zo maak je het
Rijjstepap met Appel en Amandelen
  • Voeg het water bij de rijst en breng het geheel aan de kook . Laat de rijst ongeveer 2 minuten, op normaal vuur, koken en blijf roeren Voeg de melk, de kaneelstokjes en de kardemon toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Kook de pap op laag vuur, ongeveer 40 minuten, totdat de rijst volledig gaar is. Haal de kaneelstokjes uit de pap. Voeg wat zout toe en breng de rijstepap hiermee op smaak. Doe de rijstepap in een serveerschaal, besprenkel het met kaneel, plakjes appel en de gehakte amandelen
Eet smakelijk!
Tips

Gebruik altijd Arla LactoFree Volle Melk voor het beste resultaat.

Tips

Verlaag het temperatuur - een langere kooktijd op laag temperatuur - zorgt ervoor dat de pap wit blijft. Zet het vuur lager en roer tussendoor.

Ingrediënten

Rijstepap
Arla Lactofree Volle melk
1 L
Water
300 ml
Dessertrijst
180 g
2 stokjes kaneelpoeder
2
Kardemom, gemalen
5 tl
Zout, grof
1 tl
Styling kerst rijstepap
Appel, rood
1
Kaneelpoeder, gemalen
1 tl
Amandelen, grof gehakt
4 el