Lactosevrije rijstepap met Appel en Amandelen
  • Arla
  • Recepten
  • Lactosevrije rijstepap met Appel en Amandelen

Lactosevrije rijstepap met Appel en Amandelen

45 min.
Ben je 's ochtends op zoek naar iets lekkers om je zin in snoep te verzadigen? Onze zoete lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen is precies wat je zoekt. En het is eenvoudig te maken en makkelijk te serveren, perfect voor 's ochtends. Het is ook lekker als tussendoortje in de middag als je behoefte hebt aan iets zoets of als speciale traktatie bij het ontbijt of de brunch. Ongeacht de gelegenheid zal dit zoete lactosevrije ontbijtgerecht iedereen betoveren die aan een romige lepel hemel begint!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-rijstepap-met-appel-en-amandelen/

Bereidingswijze

  • Doe water en rijst in een pan of steelpan en breng aan de kook.
  • Laat de rijst ongeveer 2 minuten koken op middelhoog vuur en blijf roeren.
  • Voeg melk, kaneelstokjes en kardemom toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Laat ongeveer 40 minuten op laag vuur koken, tot de rijst helemaal gaar is.
  • Verwijder de kaneelstokjes uit de pudding.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe de pudding in een serveerschaal en bestrooi met kaneel, appelschijfjes en gehakte amandelen.
Eet smakelijk!
Tips

Het toppunt van dit ontbijt is natuurlijk de rijst. Om te voorkomen dat de rijst aanbrandt of aan de bodem blijft plakken, gebruik je een pan of steelpan met een zware bodem, die de warmte gelijkmatiger verdeelt. Roer de rijst regelmatig om, niet alleen om te voorkomen dat hij blijft plakken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart.

Tips

Houd het tijdens het koken in de gaten, want de geschatte kooktijd van 40 minuten kan variƫren. Pas de kooktijd aan als dat nodig is: kook het langer of korter. Als je het niet te dik wilt, haal het dan van het vuur voordat het helemaal gaar is, want het zal opstijven en dikker worden als het afkoelt.

Vragen over lactosevrije rijstpudding

Hieronder hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld om je voor te bereiden op het maken van de perfecte, romige, zoete en onweerstaanbare lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen.

Welke rijst gebruik je voor lactosevrije rijstpudding?
Kortkorrelige dessertrijst is een ideale keuze voor lactosevrije rijstpudding. Het heeft een hoog Zetmeelgehalte dat de pudding romig maakt, zelfs zonder lactose, terwijl het vermogen om smaken te absorberen zorgt voor een smakelijk dessert.
Welke toppings gebruik je op een lactosevrije rijstpudding?
Er is een ruime keuze aan toppings om uit te kiezen, en voor onze lactosevrije kaneel rijstpudding kozen we voor appels en amandelen. We stellen graag iets voor met een bite en een knapperige smaak. Je kunt ook overig fruit, bessen, noten, jam, compote, siroop of iets anders gebruiken dat iets toevoegt aan de textuur en smaak.
Hoe lang blijft lactosevrije rijstpudding goed?
Onze lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen is 3-4 dagen houdbaar. Bewaar het in een luchtdichte verpakking of wikkel het in huishoudfolie en zet het in de koelkast. Houd er rekening mee dat de consistentie dikker kan worden als je de pudding in de koelkast bewaart. Bewaar de toppings apart.

Ingrediënten

Lactosevrije volle melk
1 L
Water
300 ml
Dessertrijst
180 g
Kardemom
5 tl
Grof zout
1 tl
Serveren
Rode appel
1
Kaneelpoeder
1 tl
Grof gehakte amandelen
4 el

Romige lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen bovenop

Begin de dag goed met deze heerlijke ontbijttraktatie: een kom romige lactosevrije rijstpudding met appels en amandelen. Het is het perfecte troostende ontbijtgerecht voor elke ochtend dat je behoefte hebt aan iets heerlijks en bevredigend zoets. Niet alleen zien de mooie plakjes rode appel er prachtig uit, ze knallen ook van de sappige en frisse smaken, terwijl de amandelen heerlijke nootachtige nuances en een beetje knapperigheid toevoegen aan de mix. Geniet ervan op luie ochtenden, voor weekendbrunches, of zelfs als snack in de middag of als een warm, troostend dessert.

Heerlijk zoet lactosevrij ontbijt met warme kruiden en knapperige toppings

Met warme en huiselijke kruiden zoals kaneel en kardemom is onze lactosevrije rijstpudding misschien net wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. De pudding is zo romig en heerlijk, en met de knapperige topping heeft het alles wat je nodig hebt. De goed gekozen combinatie van verse appels en nootachtige amandelen en een flinke snuf kaneel zorgen voor een heerlijke verandering in textuur en voegen een beetje bite toe waardoor elke lepel een zoete, romige en knapperige verrukking wordt.

Je kunt je dag ook beginnen met een romige lactosevrije frambozen- en bosbessenpap die zowel zoet als fris is of misschien een grote kom lactosevrije overnight chia pap met rabarber met een heerlijke combinatie van zuur en zoet - deze recepten geven 'makkelijk ontbijt' een nieuwe betekenis!