Mango smoothie

Mango smoothie

Smoothies zijn een heerlijke manier om de dag te beginnen en onze makkelijke mangosmoothie met yoghurt is daarop zeker geen uitzondering. Hij wordt gemaakt met exotische smaken zoals mango, vers sinaasappelsap en citroensap en heeft veel smaak van vers fruit en een mooie gele kleur. Poedersuiker en yoghurt geven de smoothie een heerlijk romige en luchtige textuur.
https://www.arla.nl/recepten/mango-smoothie/

Bereidingswijze

  • Doe de mangoblokjes en de andere ingrediënten in een blender.
  • Mix op de hoogste stand gedurende ongeveer 45 seconden of tot de smoothie een gelijkmatige structuur heeft.
  • Proef de smoothie en giet hem in vier koude glazen. Serveer onmiddellijk.
Eet smakelijk!
Tips

De gemakkelijkste manier om een mango te snijden en in blokjes te snijden is om eerst de twee ‘wangen’ te verwijderen door rond de pit in het midden te snijden. Leg de mango op een snijplank met een van de uiteinden naar je toe. Snijd nu met een mes naar beneden en laat het rond de pit glijden. Doe dit ook aan de andere kant, zodat je twee mangowangen krijgt.

Tips

Leg een van deze wangen op een dikke theedoek en snijd met je mes over de lengte van de vrucht. Zorg dat je niet door de schil heen snijdt. Draai de mango 90 graden en herhaal de beweging om een kruiselings patroon te maken. Draai de mango binnenstebuiten zodat de blokjes goudgeel vruchtvlees uit de schil komen. Snijd deze blokjes af door de wang onder een lichte hoek te houden. Herhaal het proces met de andere wang zodat de hele mango in blokjes is gesneden en klaar is voor de blender.

Vragen over mangosmoothies

Met ons recept voor mangosmoothie heb je de blauwdruk voor hoe je een dag goed kunt beginnen. Bekijk hieronder onze antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over mangosmoothies om er meer over te weten te komen, inclusief hoe je ze van tevoren kunt maken om van drukke ochtenden gemakkelijker te maken.

Wat is een mangosmoothie?
Een mangosmoothie is een klassieke smoothie met verse, exotische, zoete mango's. Smoothies zijn dranken die worden gemaakt door fruit, bessen of groente te mengen met een vloeibare basis zoals melk, yoghurt, kokosmelk of sap. Onze smoothie is gemaakt met mango en een vloeibare basis van sinaasappelsap, citroensap, melk en yoghurt. Door de ingrediënten van de smoothie in een blender te pureren, ontstaat een dikke, romige en natuurlijk gladde drank – aan dit laatste dankt de drank zijn naam, want het Engelse 'smooth’ betekent 'glad’. Deze mangosmoothies worden bij voorkeur koud gedronken of geserveerd in vrieskoude glazen.
Hoe maak je een mangosmoothie?
Je kunt heel snel zelf mangosmoothies maken. Nadat je de mango in blokjes hebt gesneden, doe je alle ingrediënten voor de smoothie in een blender en blend je ze op de hoogste stand gedurende ongeveer 45 seconden of tot ze de gewenste gelijkmatige consistentie hebben. Proef of de smoothie meer zoet of zuur nodig heeft en schenk hem in ijskoude glazen zodat je er meteen samen met je familie of vrienden van kunt genieten.
Hoe maak je een mangosmoothie met bevroren mango?
Mangosmoothies kunnen worden gemaakt met vers of bevroren fruit en beide versies zijn even lekker. Als je diepvriesmango gebruikt, gebruik je die gewoon rechtstreeks uit de vriezer en duw je het mengsel tijdens het blenden af en toe met een houten lepel naar beneden om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt gemengd. Met bevroren mango's heb je misschien niet eens ijsblokjes nodig. Zo kun je het hele jaar door heerlijke mangosmoothies maken en als je te veel mango's koopt om op tijd op te eten, kun je ze in blokjes snijden, invriezen en later gebruiken in mangosmoothies.
Kun je mangosmoothies van tevoren maken?
Zelfgemaakte smoothies kunnen op twee manieren vooraf worden bereid. Je kunt de mangosmoothies bereiden en maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, of je kunt ze bereiden en invriezen in diepvrieszakjes, diepvriesbakjes of glazen potten, voor maximaal 3 maanden. Laat de bevroren mangosmoothie 's nachts in de koelkast ontdooien, zodat hij 's ochtends klaar is om gedronken te worden.

Ingrediënten

Mango's in stukjes gesneden
225 g
Ijsblokjes
12
Poedersuiker
4 el
Versgeperst sinaasappelsap
3 el
Versgeperst citroensap
1 el
Aangezuurde melk naturel, 3,5%
300 ml
Arla Biologische Halfvolle melk
200 ml

Snelle en gemakkelijke mangosmoothie

Met het beste recept voor smoothie maak je in een paar minuten een heerlijk en romig bevroren drankje. Onze zoete en frisse smoothie is daarom perfect voor drukke ochtenden en voor middagen of avonden waarop je zin hebt in een zoet tussendoortje maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Aangezien deze smoothie ook kan worden bereid met bevroren mango, is er geen excuus om het niet te proberen, zelfs als het niet de tijd is voor mango!

Met een mango-ontbijtsmoothie geef je jezelf een heerlijk begin van de dag. Als je inspiratie zoekt voor andere ontbijtgerechten, bekijk dan onze recepten voor baked oats of overnight oats met variaties als frambozen en hennepzaad, appel en bosbessen, of sinaasappel en gember.

Zoete mango gemengd met vers sinaasappel- en citroensap

Een eenvoudige mango-yoghurtsmoothie wordt nog lekkerder als je er versgeperst sinaasappel- en citroensap aan toevoegt. Het zuur van deze citrusvruchten verheldert prachtig de zoetheid en romigheid van de mango, en het resultaat is een heerlijke yoghurt-mangosmoothie die zoet, zuur en een beetje wrang is.

Als dit recept voor mangosmoothie je zin heeft gegeven om je blender veel vaker te gebruiken, bekijk dan ook eens onze smoothierecepten, bijvoorbeeld een groene smoothie met avocado, broccoli en spinazie, of een klassieke bananensmoothie.

Voeg textuur en frisheid toe met yoghurt

Yoghurt gebruiken als onderdeel van de vloeibare basis voor je smoothie is een goede manier om een romige en dikke mangosmoothie te krijgen. De yoghurt zorgt er ook voor dat de smoothie als snelle ontbijtmaaltijd kan worden genuttigd en geeft de zoete smoothie een licht wrange bite waardoor het smaakprofiel goed afgerond wordt.

Gebruik je fantasie

Mangosmoothierecepten zijn de perfecte basis voor het verkennen van verschillende smoothiesoorten. Als je gek bent op de gele kleur en het tropische smaakprofiel van onze heerlijke mangosmoothie met sinaasappel- en citroensap, is het toevoegen van ananas een manier om zowel de kleur als de textuur te behouden terwijl je hem mengt. De toevoeging van deze heldere en kleurige vrucht zorgt voor een nog tropischere mangosmoothie met een wrangere, frissere smaak.

Naast ananas kun je ook experimenteren met het toevoegen van frambozen aan je mangosmoothie. Dit kleurrijke rode fruit geeft je mangosmoothies een mooie roze kleur, terwijl de zaadjes een lichte knapperigheid toevoegen aan de verder zo zachte drank. De combinatie van mango en framboos is heerlijk omdat de natuurlijke zuurte van de bessen de zoete smaak van de mango aanvult.